«Contesa înjunghiată în spate», pe soclu în Piaţa Universităţii din Bucureşti

CLIIMA20140521_0023_1.jpg

Lucrarea poate fi admirată de trecători (foto: metropotam.ro)
Citeste tot despre: 

Piaţa Universităţii din Capitală s-a ales cu un nou monument. Este vorba de un bibelou de porţelan imens, o lucarea a artistei Ileana Oancea. "Contesa înjunghiată în spate" vrea să fie o lovitură dată kitschului.

„Bibelourile au fost cândva lucrări artistice respectate, exectuate cu măiestrie și migală. În timp, prin reproducerea lor industrială și prin alegerea unor subiecte ce au devenit facile, acestea și-au pierdut valoarea artistică. Am ales să supradimensionez un bibelou recognoscibil, o contesă, și să-l integrez în spațiul public. Amprenta pesonală, pe copia acestui bibelou, este reprezentată de cuțitul pe care contesa îl are-n spate. O lovitură de grație dată artei decăzute și kitschului în general", spune Ileana Oancea pe site-ul ioanaciocan.com.

Bibeloul este cea de-a patra lucrare câştigătoare a concursului SPAM Copy-Paste, o competiţie de artă contemporană destinată tinerilor artişti bucureşteni. Acesta a fost expus prima dată în Parcul Carol, anul trecut în perioada 10 septembrie-21 octombrie.

CLIIMA20140521_0024_1.jpg

Bibeloul "Contesa înjunghiată în spate" e realizat de artista Ileana OanceaLoading...