Consulul Iordaniei la Braşov, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au anihilat, în urmă cu două săptămâni, o reţea de români, moldoveni şi iordanieni care se ocupa cu contrabandă de tutun. Potrivit adevarul.ro, suspecţii au „înfiinţat” două fabrici clandestine de ţigări, una la Braşov, alta la Mizil. Utilajele pentru fabricarea şi ambalarea ţigărilor, precum şi a materiilor prime, respectiv tutunul vrac şi foiţele de ţigarete, au fost procurate de liderul grupării, Hariton Veaceaslav. Acesta se îngrijea şi de forţa de muncă, aducând să lucreze în România mai ales moldoveni de condiţie modestă în ţara lor.

Potrivit anchetatorilor, activitatea ilegală a contrabandiştilor a fost sprijinită de Dahabreh Raed (51 de ani), consul în cadrul Consulatului Onorific al Regatului Hasemit al Iordaniei la Braşov. Aflând că este urmărit, iordanianul a încercat să fugă din ţară, fiind reţinut la Otopeni, înainte de a urca în avionul spre Amman - Iordania.

Ţigările contrafăcute erau vândute în toată ţara. Prejudiciul adus statului prin evaziune fiscală, conform estimărilor până la această dată, se ridică la aproape 825.000 de lei. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost confiscate utilajele pentru fabricarea ţigaretelor, peste două tone de tutun „vărsat”, 10.000 de ţigarete, timbre, blanchete, filtre şi sumele de 120.000 de lei şi 135.000 de euro. Suspecţii au fost arestaţi.

Totodată, cele două fabrici clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute au fost închise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net