Construcția autostrăzii care va lega Ardealul de Moldova a fost blocată

Ultima actualizare:

    Construcția autostrăzii care ar trebui să lege Ardealul de Moldova a fost blocatăFoto: arhivă personală
Construcția autostrăzii care ar trebui să lege Ardealul de Moldova a fost blocatăFoto: arhivă personală

Construcția autostrăzii care ar trebui să lege Ardealul de Moldova, cel mai scump drum public din România, a fost blocată până la soluționarea anchetei DNA cu privire la revizuirea studiului de fezabilitate.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost solicitată pe 7 iulie 2017 de către DNA în urma unui raport primit de la Curtea de Conturi, informează Știri pe surse, care citează economica.net.

DNA anchetează documentele privind studiul de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș - Ditrău, care e parte a șoselei ce ar trebui să lege Transilvania de Moldova. În raportul Curții de Conturi din noiembrie 2016, a fost constatată „irosirea banului public” prin contractarea unui nou studiu de fezabilitate, fără să se țină cont de cel precedent.

Cel anterior era atribuit pe 20 mai 2015 Asocierii Ingineria – Consitrans – Search Corporation, pentru derizoria sumă de 22,71 de milioane de lei (aproximativ cinci milioane de euro). Programul nu a fost pus în aplicare și a fost suspendat de două ori: prima dată, din lipsă de fonduri, iar a doua oară, din cauza unor aspecte semnalate de către Curtea de Conturi, menționează sursa citată.

Până la soluționarea situației, proiectul autostrăzii rămâne în standby.

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net