Stareţa mănăstirii unde s-a căsătorit Ilie Năstase a 5-a oară a închis cu lacătul un drum public

Ultima actualizare:
Maica stareţă Teodora
Maica stareţă Teodora

Mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii” din judeţul Constanţa, lăcaș unde Ilie Năstase s-a căsătorit pentru a cincea oară, la începutul lunii iunie, este în centrul unui scandal local. Stareţa este acuzată că a închis de trei luni un drum public, drum ce duce către mănăstire, dar și către rezervația naturală Allah Bair.

Drumul public aparţine comunei Crucea, judeţul Constanţa, și a fost închis cu lacătul de aproape trei luni. Localnicii spun că cea care a decis acest lucru este maica stareță Teodora de la mănăstirea „Izvorul Tămăduirii“, fiind ”supărată pe lume, pentru că e deranjată la orice oră din zi şi din noapte”, spune primarul urbei pentru adevarul.ro.

”E supărată pe lume că e deranjată la orice oră din zi şi din noapte”

Gheorghe Frigioi recunoaşte că drumul este public şi nu poate nimeni să-l închidă cu un lacăt. „Eu am vorbit vineri cu maica stareţă. Ea a solicitat celor care au terenuri în proprietate (în zonă) să-l închidă pentru că nu ştiu de ce, e supărată pe lume maica stareţă şi e deranjată la orice oră din zi şi din noapte. Eu i-am spus să închidă doar poarta de la mănăstire”, spune primarul.


    Maica stareţă Teodora(FOTO: adevarul.ro)
Maica stareţă Teodora(FOTO: adevarul.ro)

Rezervația naturală Allah Bair (Muntele lui Allah) este deosebit de importantă din punct de vedere floristic, adăposteşte specii endemice rare şi periclitate pentru flora României. „Acest sit a fost menţionat în literatura de specialitate încă din anul 1929 şi adăposteşte aproximativ 30 de specii rare petrofile de origine pontică, balcanică, pontic - balcanică şi pontic - mediteraneeană. Dealul reprezintă şi o zonă fosiliferă deosebit de bogată cu o faună fosilă reprezentată de toate grupele majore de nevertebrate începând cu protozoarele şi terminând cu echinodermele, la care se adaugă şi vertebrate”, se arată într-o descriere Sit Natura 2000.

Vin hoţii pe drumul public

Reprezentantul fermei care are livada situată de o parte şi de cealaltă a drumului spune că iniţiativa de a-l închide a aparţinut mănăstirii, dar de acord au fost toţi cei care au ferme în zona respectivă. „Este şi o problemă socială, că au fost multe furturi în zonă. Pe motiv că e drum public, ei au acces la livadă, cosesc din grâu, fură din porumb. Am zis ca drumul să fie deschis doar pe timpul zilei, între ora 8.00 – 16.00. Acum a fost o perioadă cu pandemia, când nu avea nici ziua ce să caute lumea pe acel drum”, spune inginerul Mihai Lupu pentru adevarul.ro. Inginerul susţine că maica stareţă a anunţat primăria că închide drumul deoarece nu mai vrea să fie deranjată de oameni după ora 16.00.

Citește și:

FOTO EXCLUSIV Cum a fost la nunta lui Ilie Năstase! Mirii au chefuit pe plaja nașului Ciprian Marica

Stareţa contrabandistă. Maica Eleodora mergea în Turcia ca să încarce camioane cu materiale textile!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net