Consiliul Naţional al Elevilor critică propunerea lui Iohannis de trecere a tuturor şcolilor în regim online. Ce soluție propune în schimb

elevi-la-scoala.jpg

elevi la scoala
Revenirea pe băncile școlii depinde de situația epidemiologică
Sursă foto: Shutterstock

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus, printre care și propunerea de trecere a școlilor în regim online.

Consiliul Naţional al Elevilor nu este însă de acord cu măsurile anunţate de preşedintele Klaus Iohannis la şedinţa de joi a Guvernului, printre care se numără şi trecerea tuturor şcolilor în scenariul roşu (învăţământul online).

CNE susține că pentru a garanta un act educaţional de calitate este necesar ca școlile să rămână deschise, măcar acelea care se află în zone care se află sub rata de incidenţă de 3 la mia de locuitori.

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă propunerea de trecere a tuturor şcolilor în regim online

„În deschiderea şedinţei de Guvern din această seară, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că toate unităţile de învăţământ trebuie închise, fiind necesară tranziţia actului educaţional în format exclusiv online.

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă profund această propunere, întrucât multe unităţi de învăţământ din România se află în comunităţi în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidenţa de 3 la mia de locuitori.

Pentru a putea garanta un act educaţional de calitate, e important ca în aceste comunităţi unităţile şcolare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă”, arată un comunicat de presă al Consiliului Elevilor.

În acelaşi timp, trecerea întregului sistem de învăţământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului, în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale, mai indică sursa citată.
„Considerăm că propunerea Preşedintelui României este una nefundamentată la momentul de faţă. Traversăm, cu siguranţă, o perioadă de criză, însă e important să ţinem minte faptul că şcoala reprezintă una dintre instituţiile care stau la baza societăţii noastre.

Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul «Testare în curtea şcolii», pentru a putea garanta participarea în siguranţă la cursuri a tuturor colegilor noştri, în comunităţile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.  

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei.  Premierul Ludovic Orban a precizatcă aplicabilitatea măsurilor urmează să fie luată de luni.
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1