Consilierii generali au respins «autostrada suspendată» a lui Oprescu

Ultima actualizare:

Cei care s-au opus aprobării investiţiei au fost consilierii PDL. Ei au invocat faptul că nu cunosc detaliile proiectului, deşi acesta a fost discutat în nenumărate rânduri în primărie ori în întruniri cu societatea civilă şi cu oamenii de afaceri. „Închiderea inelului median de circulaţie în zona de nord” sau „autostrada urbană – tronson Lacul Morii-Şos. Colentina”, proiect care prevede realizarea a 16,5 km în nordul Capitalei, ar urma să coste 1,5 miliarde de euro.

Pe traseul şoselei urbane sunt prevăzute mai multe pasaje sub şi supraterane, dar şi un tunel, cu două sensuri de mers, pe sub Parcul Herăstrău. Acesta va avea circa 2 km lungime şi ar urma să fie cea mai scumpă lucrare a proiectului: 600 de milioane de euro din costul total al lucrării.

Aprobarea acestor investiţii ar fi trebuit să fie primul pas înaintea demarării unui parteneriat public-privat între autorităţile locale şi un gigant constructor chinez. Compania Shanghai Group, care s-a declarat interesată de proiect, ar fi trebuit să asigure finanţarea acestuia, iar Primăria Capitalei să-i pună la dispoziţie terenul necesar construirii şoselei.

Potrivit primarului general, investiţia chinezilor va fi recuperată de la bucureşteni, care vor fi nevoiţi să plătească o taxă anuală pentru a circula pe „autostrada suspendată”. Această taxă ar putea ajunge în jurul valorii de 20 de euro pe an.

Întreaga „autostradă suspendată” mai are două tronsoane în continuarea celui din nord. Construcţia măsoară 55 km lungime şi e prevăzută cu 29 de pasaje supraterane, 9 pasaje subterane, 12 noduri importante de circulaţie şi zece intersecţii giratorii.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net