Confirmare oficială: încă un oraș din România va avea metrou

metrou.jpg

metrou
Încă un oraș din românia va avea metrou
Foto: arhivă Click!

Metroul este în acest moment, unul dintre cele mai rapide mijloace de transport din Capitală. Peste 100.000 de bucureșteni aleg să se deplaseze cu metroul zilnic, spre și dinspre locul de muncă, sau în alte scopuri și, în ciuda deficiențelor existene, Metrorex satisface nevoile călătorilor. Autoritățile au confirmat însă că încă un oraș din România va avea metrou.

Primul oficial care a adus în discuție posibilitatea construirii unei rețele de metrou într-un alt oraș decât București, a fost primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care înițial, avea în vedere îngroparea liniilor de tren din oraș pentru a înființa transportul subteran, relatează capital.ro. Planul fusese însă abandonat după ce CFR a anunțat că vrea să dubleze liniile de cale ferată timișorene, folosind fonduri europene. A fost realizat și un studiu de fezabilitate în acest sens.

Acum, Primăria Timișoarei vrea să readucă în pim-plan această idee. Conform sursei citate, din bugetul total de 145.000 de lei, va fi realizat un studiu de prefezabilitate pentru „un sistem de transport în comun de tip metrou”. Astfel, prima linie de metru ar trebui să lege Aeroportul Internațional „Traian Vuia” de Calea Șagului, intrarea în timișoara dinspre frontiera cu Serbia, prevăzută cu cel puțin cinci stații.

Loading...