Condamnații vor face pușcărie acasă? Cum vrea PSD să modifice Codul penal

maini_catuse_puscarie_inchisoare_3-15-2009_4-46-36_pm.jpg

maini catuse
Parlamentarii PSD vor ca pedepsele până la 3 ani să fie ispășite la domiciliu

Mai mulți senatori PSD au depus în prag de Crăciun o propunere de modificare a Codului Penal și a Codului de procedură penală, care a aruncat în aer societatea civilă. Articolele vizate se referă la regimul închisorii, darea de mită, traficul de influență sau abuzul în serviciu.

Un grup de 39 de senatori și deputați PSD au depus în 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancțiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube "substanțiale", scrie News.ro.

De asemenea, ei propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mită și trafic de influență și modifică regimul închisorii astfel încât pedepsele de până la trei ani să fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu își vor ispăși pedeapsa și cei cu vârsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, senatorii susținând că scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborată cu recuperarea prejudiciilor.

 

Parlamentarii PSD vor și modificarea prevederilor referitoare la denunț, care ar urma să fie valabil doar dacă este făcut în termen de 6 luni de la data la care denunțătorul a aflat despre săvârșirea faptei. Mai mult, articolul din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcției în scop sexual ar urma să fie abrogat, întrucat, spun ei, "noțiunea de favoruri sexuale este o noțiune care nu poate fi determinată precis".
Inițiatorul propunerii legislative este deputatul PSD Cătălin Rădulescu (poreclit și deputatul "mitralieră"). Rădulescu a declarat pentru Realitatea TV că își asumă acest proiect de lege.
 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1