Condamnații vor face pușcărie acasă? Cum vrea PSD să modifice Codul penal

Ultima actualizare:

    Parlamentarii PSD vor ca pedepsele până la 3 ani să fie ispășite la domiciliu
Parlamentarii PSD vor ca pedepsele până la 3 ani să fie ispășite la domiciliu

Mai mulți senatori PSD au depus în prag de Crăciun o propunere de modificare a Codului Penal și a Codului de procedură penală, care a aruncat în aer societatea civilă. Articolele vizate se referă la regimul închisorii, darea de mită, traficul de influență sau abuzul în serviciu.

Un grup de 39 de senatori și deputați PSD au depus în 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancțiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube "substanțiale", scrie News.ro.

De asemenea, ei propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mită și trafic de influență și modifică regimul închisorii astfel încât pedepsele de până la trei ani să fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu își vor ispăși pedeapsa și cei cu vârsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, senatorii susținând că scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborată cu recuperarea prejudiciilor.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Parlamentarii PSD vor și modificarea prevederilor referitoare la denunț, care ar urma să fie valabil doar dacă este făcut în termen de 6 luni de la data la care denunțătorul a aflat despre săvârșirea faptei. Mai mult, articolul din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcției în scop sexual ar urma să fie abrogat, întrucat, spun ei, "noțiunea de favoruri sexuale este o noțiune care nu poate fi determinată precis".Inițiatorul propunerii legislative este deputatul PSD Cătălin Rădulescu (poreclit și deputatul "mitralieră"). Rădulescu a declarat pentru Realitatea TV că își asumă acest proiect de lege. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net