Concluziile anchetei din Pitești. Bărbatul pus la pământ de polițiști a murit asfixiat. Moartea a fost violentă

Ultima actualizare:

    Incidentul s-a produs vineri, 16 aprilie, în apropierea unei autogări din Pitești
Incidentul s-a produs vineri, 16 aprilie, în apropierea unei autogări din Pitești

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, medicul primar de medicină legală Dan Manu, a declarat că bărbatul decedat în urma intervenţiei poliţiştilor de la Piteşti a murit prin asfixiere, moartea lui fiind una violentă. De asemenea, în urma probelor de laborator a rezultat că acesta avea o alcoolemie de peste doi la mie.

”Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi în baza ordonanţei dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În urma autopsiei, cu toate procedurile macroscopice, am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism. Cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică, iar ce a cauzat asfixierea mecanică, a fost comprimarea părţilor moi şi a toracelui. Sunt prelevate probe biologice. Ce pot să vă mai spun, laboratorul de toxicologie medico - legală m-a informat că are o alcoolemie de peste doi la mie”, a declarat medicul Dan Manu, duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Au fost audiaţi toţi poliţiştii implicați

Manu a adăugat că pe trupul bărbatului au fost descoperite şi traumatisme cranio-cerebrale care puteau fi produse prin cădere. ”Sunt traumatisme şi cranio-cerebrale care au putut fi produse prin cădere şi lovire, dar şi aceste leziuni traumatice care au dus la asfixiere, traumatismul cervical şi al toracelui”, a declarat medicul. Întrebat dacă bărbatul decedat suferea de vreo boală, având în vedere că în bagajul său au fost descoperite anumite medicamente, medicul Dan Manu a explicat că au fost prelevate probe biologice pentru posibile substanţe toxice, însă rezultatul analizei va fi finalizat în câteva săptămâni.

 Prim-procurorul Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a declarat, de asemenea, în conferinţa de presă de duminică, faptul că în cadrul anchetei s-a făcut cercetarea la faţa locului şi au fost audiaţi toţi poliţiştii care au participat la eveniment, inclusiv cei care au ajuns după eveniment la faţa locului. 

Bărbatul a murit în timp ce era imobilizat de către poliţişti

Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă, fiind pus la pământ de către polițiști. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă. Incidentul s-a produs vineri, în apropierea unei autogări din Pitești.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net