Concert cu 5.000 de oameni, la Barcelona. Cum a fost posibil

concert_barcelona_foto_epa-efe_1.jpg

Toți participanții au purtat mască și au făcut un test COVID în aceeași zi
Fotografii: epa-efe/ Profimedia
Citeste tot despre: 

În plină pandemie, 5.000 de oameni au participat sâmbătă seara la un concert rock organizat în spațiu închis, la Barcelona. Nu, nu a fost ilegal, ci s-au respectat toate măsurile de protecție.

Înainte de a intra în sală, toți participanții au trecut printr-un filtru special amenajat, unde au fost testați cu teste rapide. Cei care au avut rezultat negativ au primit pe telefon un cod care le valida biletul. În timpul concertului, chiar dacă nu s-a asigurat distanțarea, toată lumea a purtat mască. Concertul la care a cântat trupa Love of Lesbian a fost sold out. Prețul biletelor, între 23 și 28 de euro, a inclus costul testului și masca de protecție.

concert_barcelona_foto_epa-efe_1_2.jpg

Imaginile spectaculoase cu tineri îngrămădiți, cântând și dansând cu mâinile pe sus, ne aduc aminte de vremurile dinaintea pandemiei

Organizatorii au spus că acesta a fost cel mai mare eveniment de această amploare ținut în Europa în timpul pandemiei. A făcut parte dintr-un studiu pentru a vedea care ar fi rata de infectare cu SARS-CoV-2, dacă participanții poartă mască și sunt testați în prealabil. Conform Digi24, în toată Spania, restricțiile epidemiologice prevăd limitarea adunărilor la cel mult patru persoane în spații închise.

profimedia-0601703762_1_1.jpg

Concertul a avut loc la Palau Sant Jordi din Barcelona

Totuși, nu este primul experiment de acest gen. În decembrie anul trecut, s-a organizat un alt concert mai mic, cu participarea a doar 500 de persoane, iar rezultatele de atunci au arătat că măsurile luate au reușit să prevină infectările. „Acesta este un alt mic pas spre a putea organiza concerte și evenimente culturale în timpul pandemiei”, a declarat dr. Boris Revollo, un medic implicat în studiu. Participanții la concert și-au dat acordul ca autoritățile sanitare să informeze echipa de cercetare dacă în următoarele săptămâni vor fi diagnosticați cu COVID-19.

 

Loading...