Complicea lui Năstase, Irina Jianu, eliberată condiţionat

irina_26776100.jpg

sefa nastase eliberata pedeapsa complice
Irina Jianu a fost condamnată la patru ani de detenție în dosarul "Zambaccian", fiind acuzată de dare de mită și fals și la șase ani în dosarul "Trofeul Calității"
foto: romaniatv.net

Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, va fi eliberată condiţionat, după ce a ispăşit doi ani şi jumătate dintr-un total de 6 ani de închisoare primiţi în dosarele “Trofeul calităţii” şi “Zambaccian”. Decizia a fost luată marţi de judecătorii Tribunalului Bacău şi este definitivă.

La începutul lunii noiembrie, Judecătoria Bacău a admis cererea de eliberare condiționată din închisoare a Irinei Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții în perioada Guvernului Adrian Năstase, scrie romaniatv.net.

Decizia nu era însă definitivă, iar procurorii au făcut contestație. Marţi, judecătorii Tribunalului Bacău au respins însă contestaţia procurorilor, iar Irina Jianu urmează să fie eliberată.

Irina Jianu a fost condamnată la patru ani de detenție în dosarul "Zambaccian", fiind acuzată de dare de mită și fals și la șase ani în dosarul "Trofeul Calității" pentru abuz în serviciu, spălare de bani, și fals în înscrisuri.

Ea se află încarcerată din iunie 2012 și poate beneficia de eliberare condiționată după executarea unei treimi din pedeapsă, având peste 60 de ani.

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1