Complexul «Lia Manoliu», modernizat cu 150.000.000 €

Ultima actualizare:
Complexul «Lia  Manoliu»
Complexul «Lia Manoliu»

Un templu al sporturilor de tot felul. Asta poate deveni Complexul „Lia Manoliu” din Parcul Naţional până în 2017, datorită unor investiţii anunţate de Primăria Capitalei. Primul pas ar putea fi făcut vineri, când consilierii generali se întrunesc în şedinţă pentru discutarea a 42 de proiecte.

Acum, complexul sportiv din Parcul Naţional găzduieşte cel mai mare stadion de fotbal al ţării, Arena Naţională, terenuri de fotbal şi de tenis, dar şi bazine de înot. Cu toate acestea, tinerii din Capitală au puţine baze de pregătire pentru lansarea în sportul mare.

O sală polivalentă de mari dimensiuni, în care vor putea fi organizate competiţii sportive de talie mondială, concerte, congrese internaţionale şi expoziţii va fi construită din temelii pe actualul teren de antrenament al lotului naţional de paraşutism. Patinoarul „Mihai Flamaropol", din imediata apropiere a Arenei Naţionale, va fi complet schimbat la faţă, atât în interior, cât şi în exterior.

Pe acoperişul lui va fi amenajat un parc în pantă, cu gazon, spaţii verzi şi băncuţe.

Actualul centru de nataţie din cadrul Complexului „Lia Manoliu" va fi modernizat şi extins, graţie unei finanţări europene de până la 25 de milioane de euro.

Aici vor fi amenajate două bazine interioare (olimpic şi semiolimpic) şi două bazine exterioare. Totodată, o adevărată academie de tenis, dotată cu şase terenuri dedicate „sportului alb", se va construi lângă arena de fotbal.

Academia va fi deschisă atât publicului larg, cât şi sportivilor români de performanţă ca bază de antrenament pentru marile competiţii interne şi internaţionale. Terenurile de tenis ar urma să fie gata într-un timp-record: şase luni de la începerea lucrărilor.


    Complexul «Lia  Manoliu»
Complexul «Lia Manoliu»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net