Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp se redeschide în iunie. Mohammad Murad a investit 40 de milioane euro

complexul_amfiteatru-belvedere-panoramic.jpg

Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic era mândria litoralului
Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic avea cea mai râvnită plajă din sudul litoralului

Cele mai cunoscute hoteluri de pe litoralul românesc, care alcătuiesc complexul Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp vor fi redeschise în această vară de noul proprietar, Mohammad Murad. Împreună cu două hoteluri vecine vor forma cel mai mare resort din România, clasificat la patru stele cu regim all inclusive.

Complexul hotelier all inclusive din sudul litoralului va fi redeschis la Olimp şi va include hotelurile Amfiteatru, Panoramic, Belvedere, dar şi hotelurile Majestic şi Craiova, ultimul fiind achiziţionat recent de Murad de la fraţii Micula cu 1,6 milioane de euro. Resortul va avea în total 1.200 de camere şi 3.000 de locuri de cazare în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro, sumă în care este inclusă şi achiziţia hotelurilor, anunță economica.net. Ultimul achiziționat, hotelul Craiova are acum două stele, iar cele două corpuri de clădire din care este format însumează 163 de camere și sunt amplasate la doar 75 de metri distanţă de plajă. Murad a achiziţionat hotelul aflat în vecinătatea compelxului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere de la fraţii Micula. În apropiere se află hotelul Majestic, achiziţionat de Murad la începutul anului 2000.

"Phoenicia are un plan de investiţii pentru acest complex astfel încât să redevină la gloria de altădată şi să fie, din nou, perla coroanei litoralului românesc. Este un proiect ambiţios, iar Phoenicia a dat dovadă, după ce a construit la Năvodari, că este singura companie românească de industrie hotelieră care este în stare să facă acest lucru", a declarat pentru Profit.ro, proprietarul Mohammad Murad. Potrivit oficialilor companiei, Murad speră să deschidă complexul pe 15 iunie. El deţine aproape 4.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun.

santier_complex_amfiteatru-belvedere-panoramic.jpg

Așa arăta zona în 2019
Așa arăta zona hotelurilor Amfiteatru, Belvedere și Panoramic în 2019
Foto: Mihai Ionescu

Povestea complexului hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic

Potrivit adevărul.ro, complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp a fost dat în folosinţă în vara anului 1971. Se afla în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat și după Revoluție a trecut în locaţie de gestiune pe la foşti angajaţi. În iunie 2008 a fost cumpărat de timişoreanul Josef Goschy, patronul companiei Unita Turism, cu suma de 10 milioane euro împreună cu SIF . Investiţia avea, însă, nevoie de alte investiţii în structură şi în modernizare, neputând ţine pasul cu noul val al turismului de pe litoral. Complexul a continuat să funcţioneze, dar şi-a pierdut cu timpul clasificarea de 4 stele pe care o avea, ajungând, în urma reclamaţiilor turiştilor nemulţumiţi de condiţii, la numai 1 stea. Hotelul Belvedere era închiriat de Raj Tunaru, fostul deputat PRM care a fost închis în SUA pentru agresarea amantei sale.
 

Citiți și

 

Cum arată azi complexul hotelier unde s-a filmat „Nea Mărin miliardar”

 

Imagini dezolante! Sudul Litoralului, un imens şantier

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • amfiteatru belvedere panoramic

    Vești bune pentru complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp, odinioară una dintre cele mai luxoase destinații de pe litoralul românesc, acum o ruină. Omul de afaceri Josef Goschy a vândut complexul hotelier, iar printre finanțatorii tranzacției s-ar număra actorul american Jack Nicholson.

  • complex amfiteatru panoramic belvedere

    Fiind una dintre locațiile unde s-a filmat „Nea Mărin miliardar” și cel mai scump complex hotelier de pe litoralul românesc în perioada comunismului, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere este astăzi lăsat în paragină, cu geamuri sparte, pereți scorojiți, iar piscinele sunt reale focare de infecție.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1