Companiile înăspresc regulile! Test poligraf la interviul de angajare

Ultima actualizare:

    Testul poligraf, un nou instrument de recrutare Foto: moldovacurata.md
Testul poligraf, un nou instrument de recrutare Foto: moldovacurata.md

Tehnologia a evoluat, iar angajatorii care nu au încredere în proprii angajaţi vor putea apela, în scurt timp la testul poligraf pentru a putea afla răspunsurile celor mai arzătoare întrebări.

Angajatorii vor să afle în general adevărul despre obiceiurile angajaţilor care lucrează cu valori sau cu informaţii sensibile. Vor să ştie dacă sunt dependenţi de droguri sau jocuri de noroc, dacă au datorii şi dacă au fost concediaţi sau obligaţi să demisioneze. Iuliana Stamate, reprezentanta unei firme de recrutare a menţionat care este utilitatea acestui test. “Sunt oameni care au avut diverse probleme la companii la care au lucrat, precum furturi sau probleme cu droguri, motiv pentru care acest tip de evaluare ne ajută să identificăm candidaţii ideali”, a relatat aceasta.

Trebuie să ştim faptul că testul poligraf nu este unul obligatoriu şi că angajaţii sau candidaţii pentru un anume post îl pot refuza oricând, dacă nu se simt confrotabil susţinându-l. Un psiholog a explicat cazul în care utilizarea testului este recomandată. “Luăm ca exemplu o companie de curierat rapid. Au foarte multe probleme cu colete care au fost desigilate din care s-au sustras diferite bunuri şi atunci aplicăm întrebări specifice. O întrebare foarte bună şi foarte des aplicată este: dacă ai încasat vreo sumă de bani pentru care nu ai dat chitanţa pe loc, folosind banii în interes personal", a explicat Nicolae Neagu, potrivit ştirileprotv.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net