Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă adoptă noi restricții. Capitala este de vineri în scenariul roșu

coronavirus.jpg

Tulpina de Covid-19 din Marea Britanie este mai periculoasă pentru că se transmite mult mai repede
Tulpina de Covid-19 din Marea Britanie este mai periculoasă pentru că se transmite mult mai repede
Citeste tot despre: 

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, duminică, 7 martie, pentru a adopta măsuri, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mie. Bucureștiul se află din nou în scenariul roșu.

Şedinţa CMBSU este programată pentru ora 09.00. Autorităţile vor decide care sunt măsurile care se vor aplica în Capitală, dar şi perioada de valabilitate a acestora.

În Capitală, incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mie

Cel mai probabil, având în vedere Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, se vor impune din nou restricţii pentru majoritatea domeniilor – HoReCa, spectacole, cinematografe şi săli de jocuri. Măsurile ar putea fi valabile în următoarele 14 zile.

Rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927, potrivit news.ro.

Rata de infectare a trecut de 3 la mie încă de vineri, când era 3,05 cazuri la mia de locuitori. Potrivit autorităţilor, în Capitală s-au înregistrat şi cele mai multe dintre cazurile de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, dar şi unul dintre cele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană depistate în România. Municipiul Bucureşti a ieşit din scenariul roşu în 25 ianuarie. 

Loading...