Comisia Juridică a Senatului a dat verde urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Ultima actualizare:

Primul pas pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea. Comisia Juridică a Senatului a încuviințat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne, în dosarul morții polițistului Gigină.

UPDATE 13.47: Comisia Juridică a Senatului a încuviințat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne, în dosarul morții polițistului Gigină, potrivit Digi24.

13.39: Fostul ministru de Interne a oferit, miercuri, informații, în fața senatorilor juriști, cu privire la moartea polițistului Bogdan Gigină.

„Am precizat că, încă din anul 2000, există bază legală că un ministru de stat sau vicepremier are bază legală pentru deplasări”, a spus Gabriel Oprea, care a atras atenția unei jurnaliste că „nu este vorba de o coloană, ci de un antemergător”.

„Antemergătorul a avut viteza legală. Nu un ministru stabilește planul de măsuri”, a spus Gabriel Oprea, la ieșirea de la Comisia Juridică.

Comisia Juridică a Senatului s-a reunit, miercuri, pentru a analiza cererea procurorilor anticorupție privind încuviințarea urmăririi penale a Gabriel Oprea, în dosarul în care este suspectat de uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină. Astfel, fostul ministru de Interne va fi audiat de senatorii juriști, potrivit Agerpres.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Gabriel Oprea, care la data accidentului era vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în 5 februarie, pentru că ar fi beneficiat nelegal de coloană oficială, în deplasări personale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net