Comisia Europenă. ”Urmărim cu îngrijorare ce se întâmplă în România”

Citeste tot despre: 

Comisia Europeană (CE) nu ne vede cu ochi buni. Jean Claude Juncker, președintele CE şi Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE, susţin că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, așa cum se întâmplă în țara noastră.

”Lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România. Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV)”, se arată în declaraţia oficialilor Comisiei Europene, dată publicităţii miercuri.

Juncker şi Timmermans amintesc că raportul Comisiei privind Mecanismul de cooperare şi de verificare publicat săptămâna trecută a salutat bilanţul pozitiv realizat de către procurorii şi judecătorii din România în abordarea corupţiei la nivel înalt.

Totodată, a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupţiei ca infracţiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare.

”În acest context, Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanţele de urgenţă privind Codul penal şi Legea cu privire la graţieri”, se mai arată în declaraţie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1