Comisia Europeană, sesizată în cazul copiilor din Norvegia

Ultima actualizare:

    Cei doi au cinci copii: Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni)foto: stiridecluj.ro
Cei doi au cinci copii: Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni)foto: stiridecluj.ro

Europarlamentarul Daniel Buda a sesizat Comisia Europeană în privința cazului celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia, care au fost luați cu forța de stat.

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Cei doi au cinci copii: Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni).

Europarlamentarul Daniel Buda a scris pe pagina sa de Facebook că a sesizat Comisia Europeană cu privire la cazul celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia, potrivit stiridecluj.ro.

Ce spune europarlamentarul Daniel Buda

“Așa după cum v-am promis înainte de sărbători, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, am sesizat Comisia Europeană cu privire la cazul celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia care au fost luaţi cu forţa de către autorităţi, fără a li se oferi vreo explicaţie. Deși Norvegia nu este țară membră a Uniunii Europene, am considerat că toate eforturile autorităților române care s-au sesizat până în acest moment în speță Ambasada României la Oslo și entități publice din România și depun eforturi pentru ca acești copii să fie redați părinților trebuie să fie cunoscute și în special susținute. România este membră a Uniunii Europene iar cetățenii săi trebuie să beneficieze de protecție iar drepturile lor trebuie să fie respectate, indiferent pe teritoriul cărui stat se află sau trăiesc.

Cazul familiei Bodnariu a scandalizat o lume întreagă pentru modul în care Serviciul de Protecție Socială "Barnevernet" din Norvegia a smuls cu cruzime cei 5 copii din sânul familiei. În acest sens s-au anunțat mitinguri de susținere a cazului în București, Dublin, Londra, Roma, Frankfurt, Bratislava, Haga, Bruxelles dar și în Washington D.C. Treizeci și opt de familii din Norvegia, Polonia, Lituania, Slovacia, Republica Cehă, Statele Unite ale Americii, România, Brazilia, Filipine, India, Turcia și Irak au semnat la începutul lunii decembrie o scrisoare pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Papa Francisc și Națiunile Unite, susținând că statul norvegian le-a răpit copiii și ii deține în condiții de opacitate și în afara dreptului internațional.Aşa cum la fiecare şedinţă plenară se aduc în discuţie cazurile de încălcare a drepturilor copiilor din Burundi, Siria sau Irak, tot aşa cred că atât Parlamentul cât şi Comisia trebuie să fie preocupate şi de soluţionarea unor cazuri extrem de grave în care sunt implicaţi cetățenii și copiii europeni.

Este inadmisibil ca într-o ţară europeană precum Norvegia, Serviciul de Protecţie a Copilului, să acţioneze atât de crud şi să despartă copiii de părinţi, inclusiv pe cel de patru luni, fără a li se oferi explicații și mai mult, copiii să fie plasați deja la alte familii spre adopție. Abuzurile şi încălcarea drepturilor omului și a copilului la care au fost supuse familia Bodnariu nu trebuie să treacă neobservate de instituţiile europene, tocmai din acest motiv, doamna Comisar European, Marianne Thyssen, responsabil de zona afacerilor sociale trebuie să dispună verificarea legalității demersurilor efectuate de Serviciul de Protecție a Copilului "Barnevernet" din Norvegia în cazul familiei Bodnariu și redarea copiilor acestei familii. Mă voi ocupa îndeaproape de acest caz și vă voi informa despre răspunsul dat de doamna Comisar de îndată ce îl voi primi, urmând de asemenea să vă informez cu privire la poziția Parlamentului European despre acest subiect”, a scris europarlamentarul pe pagina lui de socializare.

Familia Bodnariu a petrecut sărbătorile fără copii

În tot acest timp, familia Bodnariu a petrecut sărbătorile fără cei cinci copii. În prima zi din 2016, Marius şi Ruth Bodnariu le-au transmis un mesaj celor care îi susţin. În ciuda dramei prin care trec cei doi părinţi, mesajul este unul optimist.

„Dragii noştri, care va rugaţi, postiţ şi ne susţineti spre reîntregirea familiei nostre, dorim ca anul 2016 să fie într-adevar un an de jubileu în care captivii să fie eliberaţi şi să se întoarcă acasă. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. (2 Petru 3:9). Ne rugăm ca Domnul Isus să vă binecuvânteze şi să ne pregătească pentru venirea Lui, care acum este şi mai aproape. Prin harul Lui să-i fim martori până la marginile Pământului. Vă mulţumim în numele Domnului nostru Isus Hristos!”

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net