Comisarul care s-a fotografiat gol în penitenciar, salvat de regulament

Ultima actualizare:

    Comisarul Vasile Ponea s-a fotografiat gol în sala de forţă a penitenciarului VasluiFoto: România TV
Comisarul Vasile Ponea s-a fotografiat gol în sala de forţă a penitenciarului VasluiFoto: România TV

Comisarul Vasile Ponea, care s-a fotografiat gol în sala de forţă a Tribunalului Vaslui, este apărat de colegii lui de la Penitenciarul Vaslui. Anagajaţii instituţiei, unde Ponea era şef al Serviciului Siguranşp, au declarat că imaginile nu sunt de natură să aducă prejudicii penitenciarului.

Imaginile cu Vasile Ponea complet dezbărcat au apărut în ianurie 2015 în presă, iar conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarului a dispus ca ofiţerul să fie sanţionat cu retrogradarea, din funcţia de şef al Seriviciului Siguranţă, în cea de şef Secţie deţinere interioară. Comisarul a dat în judecată conducerea şi a cerut anularea sancţiunii, dar şi despăgubiri pentru suferinţa produsă prin pierderea funcţiei. 

"Nu există un regulament strict privind vestimentaţia din sală"

Luni (11 ianuarie) a avut loc primul termen de judecată, la Tribunalul Vaslui. Comisarul nu a fost prezent, dar a fost reprezentat de avocat. Unul dintre colegii lui, Marian Puiu Gabară, a fost în sală, în calitate de martor. Anagajat din 2002 ca agent operativ, el a declarat că gestul lui Vasile Ponea de a se fotografia dezbrăcat în sala de forţă a Penitenciarului Vaslui nu a afectat imaginea instituţiei. El a mai precizat că angajaţii Penitenciarului Vaslui, care merg în sala de forţă, obişnuiesc să se fotografieze pentru a urmări evoluţia masei musculare, conform adevarul.ro."Nu există un regulament strict cu privire la vestimentaţia în sala de forţă, dar sunt reguli afişate cu privire la folosirea şlapilor, a echipamentului sportiv. Domnul Ponea avea acces cu telefonul în sectorul administrativ unde se află şi sala pentru că avea un statut special, fiind din categoria persoanelor cu funcţie de conducere. Ceilalţi angajaţi nu au dreptul la telefon în interiorul penitenciarului. Nu l-am văzut pe domnul Ponea fotografiindu-se, dar ştiu că mai obişnuia acest lucru pentru a-şi urmări evoluţia. Şi nu doar el. Mai sunt colegi care obişnuiesc să se fotografieze, pentru a-şi urmări dezoltarea masei musculară. Acolo sunt oglinzi. E o chestiune tipic bărbătească. Aşa ne place nouă, bărbaţilor, să ne încordăm muşchii în faţa oglinzii”, a spus Marian Puiu Gabără în faţa judecătorilor.Pentru următorul termen de judecată, judecătorii au stabilit ca reprezentanţii Penitenciarului Vaslui să depună la dosar regulamentul de ordine interioară, care a stat la baza sancţionării comisarului.

Comisarul, acuzat că ar fi avut relaţii cu deţinuţii

Comisarul a fost cercetat penal după apariţia imaginilor în presă. Atunci s-a spus că fotografiile au fost făcute de un deţinut, cu care Ponea ar fi avut o relaţie. Comisarul a declarat însă că s-a fotografiat singur, pentru arhiva personală, folosind un trepied. Mai mult, anchetatorii nu au putut să găsească probe pentru a-l incrimina. Marian Puiu Gabără a declarat, la rândul său, că nu a existat nici o suspiciune care să conducă la ipoteza că Ponea ar fi avut o relaţie cu un deţinut. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net