Colegele doctoriței Cristina Pîrșoi, răpusă de Covid-19, suferă în urma dramei: «Am urlat de durere»

Ultima actualizare:

    Doctorii s-au străduit din răsputeri să-şi salveze colega
Doctorii s-au străduit din răsputeri să-şi salveze colega

Virusul SARS – CoV – 2 provoacă un nou deces în rândul doctorilor! Cristina Pîrşoi, medic de familie, s-a stins la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Familia şi colegii au făcut eforturi uriaşe pentru a o salva. „Din păcate, a ajuns la noi prea târziu“, spune personalul din spital.

Îndrăgită de pacienţi şi respectată de colegi – aşa spun cei care au cunoscut-o pe Cristina Pîrşoi (60 de ani), medic de familie în capitala Olteniei. După infectarea cu noul coronavirus, doctoriţa s-a simţit tot mai rău şi a fost adusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a fost internată imediat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Doctoriţa a făcut o formă severă a bolii, la care a contribuit şi faptul că suferea de diabet. Fără să dezarmeze, toţi colegii în halate albe s-au mobilizat, hotărâţi s-o salveze, mai ales că reuşiseră să vindece şi pacienţi care avuseseră comorbidităţi. 

Medicii din Craiova au cerut ajutor pe reţelele sociale pentru a face rost de plasmă, scrie adevarul.ro. De asemenea, fiicele doctoriţei au făcut apel pe Facebook pentru a-şi ajuta mama.  “Vă rog din suflet, dacă aţi avut sau cunoaşteţi pe cineva care a fost depistat pozitiv COVID - 19 şi care s-a vindecat cu cel puţin 14 zile în urmă (fapt justificat prin rezultat negativ al testului PCR şi bilet de externare), cu grupa de sânge A2 sau 01, vă rog să mergeţi şi să donaţi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. Cheltuielile adiacente vor fi suportate exclusiv de mine. Vă rog doar să mă ajutaţi să salvez viaţa mamei mele!“, a scris, pe 3 septembrie, una dintre fiice, Ema Pîrşoi, şi ea medic la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. 

Mulţi oameni s-au dovedit solidari şi au reacţionat imediat. Prin urmare, la scurt timp după rugăminţile adresate pe reţelele sociale, doctoriţa Cristina Pîrşoi a primit plasmă.  “Eforturile tuturor au asigurat cantitatea de plasmă necesară mamei. În acest moment a primit plasma şi i-a fost administrată - aşteptăm evoluţii pozitive! Vă mulţumesc din suflet pentru implicarea şi sprijinul pe care ni l-aţi acordat până acum! Dacă totuşi vreţi să ajutaţi alte persoane, vă rog să continuaţi să donaţi - puteţi salva vieţi în adevăratul sens al cuvântului!”, şi-a arătat recunoştinţa, pe Facebook, Teo San, cealaltă fiică a doctoriţei Cristina Pîrşoi. 

“Şi-a dedicat întreaga viaţă medicinei”, spun apropiaţii despre Cristina Pîrşoi
“Şi-a dedicat întreaga viaţă medicinei”, spun apropiaţii despre Cristina Pîrşoi

Din păcate, eforturile au fost în zadar: medicul Cristina Pîrşoi n-a supravieţuit, în ciuda tratamentului intensiv. “Doamna doctor nu a reacţionat aşa cum ne-am fi dorit. Nu o dată, ci de două ori i s-a administrat plasmă. Colegii nu au vrut să cedeze. Se gândeau să încerce şi cu ozonoterapie, dar nu au mai apucat”, dezvăluie Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

“E atât de greu să vezi cum se stinge unul de-al tău”, spune, îndurerată, una dintre colegele doctoriţei decedate. “Să nu poţi să faci nimic. Să nu ai toate informaţiile despre acest nenorocit de virus. Am urlat de durere. Cristina Pîrşoi şi-a dedicat toată viaţa medicinei, pacienţii o adorau, a fost un om în adevăratul sens al cuvântului. Iar noi nu am putut să facem nimic”, adaugă medicul. Cristina Pîrşoi este primul medic din Dolj care îşi pierde viaţa din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net