Cod roșu la Spitalul din Târgu Cărbuneşti! Instalaţia de oxigen s-a defectat, iar pacienţii sunt ventilaţi în ambulanţe

Ultima actualizare:

    Cod roșu activat la spitalul din Târgu Cărbuneștifoto: captură YouTube
Cod roșu activat la spitalul din Târgu Cărbuneștifoto: captură YouTube

Incident grav la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Instalaţia de oxigen a unității s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe.

UPDATE 13.00 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Mihaela Floroiu, a declarat că 14 pacienţi de la Târgu Cărbuneşti vor fi primiţi la această unitate medicală, patru dintre ei ajungând deja, starea lor fiind stabilă. “Suntem pregătiţi pentru primIrea a 14 pacienţi care vor fi transferaţi pe secţiile ATI. A fost suplimentat numărul de paturi pe ATI în cele trei clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, avem cinci paturi suplimentaRe la secţia ATI, patru locuri la Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu, acestea au fost deja ocupate, pacienţii sunt stabili şi sunt deja pe secţie şi mai avem cinci locuri disponibile la clădirea de la Boli Infecţioase. Doar 14 paturi avem noi disponibile, patru pacienţi sunt deja la noi pe ATI în stare stabilă, urmează să îi primim şi pe restul. Sunt pe drum ambulanţele”, a afirmat Mihaela Floroiu.Prefectul de Gorj Marcel Iacobescu a precizat pentru News.ro că pacienţii de la Târgu Cărbuneşti vor fi transportaţi la spitale din Târgu Jiu, Novaci şi Rovinari.

UPDATE 09.05 Ministerul Sănătății: ”Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.”

Şeful DSU Raed Arafat a precizat că este vorba despre o defecţiune a stocatorului de oxigen, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, şi că au fost trimise peste 60 de butelii de oxigen. Două persoane au decedat, deoarece se aflau în stare gravă, neavând legătură cu incidentul, conform prefectului judeţului Marcel Iacobescu, care a precizat că decesele s-au produs în jurul orei 6.30.

Arafat: "S-au trimis peste 60 de butelii de oxigen acolo"

“Este o defecţiune tehnică a stocatorului de oxigen. A fost anunţată firma care răspunde de asta pentru a întreprinde reparaţiile, dar acţiunea judeţului a fost una foarte corectă prin declanşarea Planului Roşu, s-au trimis mai multe ambulanţe SMURD, butelii de oxigen şi din judeţul Gorj, dar şi din judeţele limitrofe. Avem la acest moment 11 ambulanţe SMURD plus trei ambulanţe de multiple victime, fiecare cu capacitatea de patru pacienţi plus patru ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă care se pot suplimenta. S-au trimis peste 60 de butelii de oxigen acolo pentru a putea face faţă până se rezolvă problema”, a declarat Arafat, vineri. El a precizat că până la sosirea buteliilor de oxigen pacienţii au fost ventilaţi cu ajutorul altor echipamente.

Prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, a afirmat la Antena 3, că doi pacienţi de la Spitalul din Târg Cărbuneşti au decedat vineri dimineaţa, dar că moartea lor nu poate fi pusă pe seama defecţiunii instalaţiei de oxigen, ei aflându-se într-o stare deosebit de gravă.

Știre în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net