Cod portocaliu de inundaţii pentru 22 de județe. Ploile au făcut ravagii în Arad

Ultima actualizare:

    Apele au făcut ravagii în comuna arădeană Frumușani
Apele au făcut ravagii în comuna arădeană Frumușani

Inundațiile nu se opresc iar cei de la ISU sunt în alertă în mai multe zone ale țării. Hidrologii au emis o avertizare Cod Galben, până joi, la ora 24.00, pe râuri din bazinele hidrografice din județele Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Argeș, Olt, Brașov, Prahova, Teleorman, Dâmbovița, Vâlcea, Giurgiu, Ilfov. În ultimele 24 de ore, cele mai afectate de precipitații au fost judeţele Gorj, Vâlcea, Timișoara, Arad şi Sibiu

Hidrologii spun că în perioada menţionată se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Avertizarea se referă la râurile: Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţele Alba şi Cluj), Târnava Mică, Târnava Mare (judeţele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba), Mureş (judeţele Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega, Timiş, Pogăniş, Bȃrzava, Caraş (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), Drincea, Desnӑţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt (judeţele Harghita, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Dolj şi Olt), Vedea (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov) și Ialomiţa (judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa).

Cele mai mari probleme sunt în prezent în județul Arad, unde un drum judeţean care face legătura între oraşele Arad şi Lipova, trecând prin mai multe localităţi, a fost închis de autorităţi, din cauza unei viituri. Aceasta a distrus o parte din şosea şi un podeţ. Viitura s-a format în urma unei ploi terenţiale care a durat câteva minute şi a afectat în special comuna Furmuşeni, unde pompierii intervin pentru a evacua apa din gospodării inundate.

O ploaie torenţială a afectat mai mule localităţi din apropiere de municipiul Arad şi a provocat o viitură în comuna Frumuşeni, unde au fost inudate gospodării, în timp ce un drum judeţean a devenit nepracticabil şi a fost închis. Ploaia a durat câteva minute, însă localnicii afirmă că a fost ”rupere de nori”, iar nivelul apei a ajuns la jumătate de metru pe străzi şi chiar pe câmp.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a dispus închiderea DJ 682 Arad – Lipova, pentru că între localităţile Frumuşeni şi Aluniş a fost distrusă de viitura formată o parte din şosea, dar şi un podeţ

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net