”Cod portocaliu” de inundații. Intervenţii de urgență în Buzău, Ialomiţa şi Vrancea

Ultima actualizare:

    Este ”cod portocaliu” de inundații în județele Prahova, Braşov, Covasna, Buzău şi VranceaFOTO: IGSU
Este ”cod portocaliu” de inundații în județele Prahova, Braşov, Covasna, Buzău şi VranceaFOTO: IGSU

A plouat cu găleata în aproape toată țara, iar râurile și pârâurile au ieșit din matcă. Situația este gravă în județele Vrancea, Ialomița și Buzău unde mai multe zone au fost inundate. Pompierii sunt la fața locului.

A plouat în 12 ore cât într-o lună, iar autoritățile din localitățile din centrul, sudul și estul țării sunt în alertă.

Pompierii din judeţele Vrancea, Ialomiţa şi Buzău intervin miercuri (27 iunie) în mai multe zone care au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele douăsprezece ore, scrie news.ro.

La Buzău, a fost inundat subsolul uneia dintre cele mai mari grădiniţe din oraş, la Focşani a fost inundat subsolul Inspectoratului Şcolar, iar la Slobozia a fost inundat Centrul Cultural UNESCO.

Echipaje ISU Buzău intervin la Grădiniţa ”Boboceii” din Micro 3, care are cursuri şi pe timpul verii, pe strada Viilor, unde apa a intrat în gospodării, dar şi pe alte străzi unde au fost inundate garajele oamenilor. Canalizările nu fac faţă, iar străzile sunt pline cu apă. Un autoturism aparţinând unei şcoli de şoferi a rămas blocat într-o gură de canal al cărei capac a fost aruncat de presiunea apei, generată de cantitatea mare de precipitaţii. În zonă au intervenit muncitorii de la Compania de Apă, care au semnalizat zona astfel încât şoferii să observe la timp problema.

În Vrancea, pompierii din Focşani intervin cu o motopomă după ce subsolul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea s-a inundat, apa măsurând zece centimetri.

De asemenea, la kilometrul 162 pe DN 2, pe sensul de mers Focşani-Buzău, în urma precipitaţiilor abundente s-au scurs aluviuni de pe un drum agricol din cauza unui şanţ înfundat, iar prima bandă a şoselei este impracticabilă. Totodată, 1.661 de consumatori au rămas fără energie electrică în localitatea Gologanu.

În Ialomiţa, judeţ aflat sub ”cod galben” de ploi abundente, a fost inundat subsolul Centrului Cultural UNESCO din Slobozia, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa cu ajutorul unei autospeciale.

Este ”cod potocaliu” de inundații în 5 județe

Hidrologii au instituit ”cod portocaliu” de inundaţii pe râuri din judeţele Prahova, Braşov, Covasna, Buzău şi Vrancea începând de miercuri după-amiaza până joi dimineaţa.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 27 iunie, ora 12.00 - 28 iunie, ora 6.00, ”codul portocaliu” este valabil pe râurile din bazinele hidrografice: Teleajen (judeţul Prahova), Buzău - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzău), Putna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Vrancea şi Buzău).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Prahova, Vrancea şi Buzău.

Este ”cod galben” de inundaţii pe râuri din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Braşov, Covasna, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net