Cod portocaliu de caniculă, sâmbătă și duminică

sambata.png

cod portocaliu canicula caldura atentionare
Sâmbătă, șapte județe vor fi sub Cod portocaliu de caniculă

Meteorologii au emis noi avertizări. Este vorba de un Cod portocaliu de caniculă valabil sâmbătă și duminică, în mai multe zone ale țării.

Pentru sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod portocaliu de caniculă valabil în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui Galați și, parțial, Bacău și Vrancea. De asemenea, Capitala și restul județelor, cu excepția Sucevei, Harghitei, Covasnei și Brașovului, vor fi total sau parțial sub Cod galben de caniculă.

Duminică, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Astfel, specialiștii au emis Cod galben de caniculă.

În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, fiind instituit Cod portocaliu de caniculă.

duminica.png

cod portocaliu canicula meteorologi avertizare
Duminică, 12 județe vor fi sub Cod portocaliu de caniculă

În regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea. Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.

 

 

Loading...