Cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe. Zonele vizate de meteorologi

cod_galben_vant.jpg

Codul galben de vânt este emis pentru opt judeţe
Citeste tot despre: 

Meteorologii au prelungit, marţi, până la ora 13.00, codul portocaliu de vânt puternic ce va viscoli zăpada în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Rafalele de vânt pot ajunge la 130 de kilometri la oră în zona montană. În alte judeţe este cod galben de vânt puternic până la ora 17.00.

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu de vânt puternic a fost prelungit, până la ora 13.00, în zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. ”Se vor semnala,  îndeosebi la peste 2.000 de metri altitudine, vânt cu viteze de 120...130 km/h ce spulberă zăpada şi viscoleşte puternic ninsoarea, reducând vizibilitatea sub 50 de metri”, anunţă ANM.

În aceleaşi judeţe, dar până la ora 17.00, este cod galben de vânt, la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Tot până la ora 17.00, este cod galben de vânt în zonele montane din judeţele Vâlcea şi Gorj.

Până la ora 14.00, vântul va persista în judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Vaslui, Botoşani, Iaşi, dar şi în zonele de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea. Aici vântul suflă cu 55 - 65 km/h.

Marţi dimineaţă, meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, până la ora 11.00. În alte 9 judeţe a fost cod galben.

Loading...