Cod galben de ninsoare în intervalul 18-19 noiembrie. Iată judeţele vizate

ninsoare-trafic.jpg

Se circula in conditii de iarna
Codul galben va fi valabil până pe 19 noiembrie

Vremea devine din ce în ce mai rece, înregistrându-se temperaturi cu până la 10 grade mai mici decât cele normale în această perioadă. A fost emisă o atenţionare de cod galben pentru regiunile sudice ale ţării, estice şi centrale. Codul a intrat în vigoare duminică seară şi va expira pe 19 noiembrie la ora 22.

Fenomene vizate sunt  precipitații în general moderate cantitativ - ninsori, apoi lapoviță și ploaie, în zone afectate: Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei, anunță ANM. În dimineaţa zilei de luni, 19 noiembrie, ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie. Vântul va avea intensificări şi va bate cu o viteză de aproximativ 45-50 kilometri pe oră. 

cod-galben

cod galben
Meteorologii au emis o avertizare de cod galben care va fi valabil în intervalul 18-19 noiembrie
Foto:Agenţia Naţionala de Meteorologie

În intervalul de 18 noiembrie, ora 22 - 19 noiembrie, ora 22, va fi cod galben de  ninsori în general moderate și strat de zăpadă, în zonele: Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp, potrivit meteorologilor ANM.Vor fi consemnate viteze la rafală de 55 – 75 km/h între ora 03 şi ora 18. 

Loading...

Citește și

  • Valul de aer polar care a pus stăpânire pe România a adus prima ninsoare, în Bucureşti, dar şi în sudul, centrul şi estul ţării. Însă vine şi un ciclon din marea Mediterană care va aduce precipitaţii în tot sudul ţării. Săpămâna aceasta, temperaturile sunt în jur de 0-3 grade la prânz, însă senzaţia de frig este amplificată de vântul care va bate cu putere.

  • vremea in noiembrie. la sinaia a nins

    A venit iarna în aproape toată țara. A nins slab, dar viscolit, la munte, iar temperaturile au coborât sub cele normale pentru această perioadă. Va fi deosebit de rece, ninsori și viscol, până duminică la prânz.