Cod galben de furtună în Sibiu şi Braşov şi cod galben de vânt în alte patru judeţe

Ultima actualizare:

    Ploile și vântul își fac simțită prezența în aproape toată țara, deși temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă
Ploile și vântul își fac simțită prezența în aproape toată țara, deși temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare de vreme rea valabilă până la ora 15.00 în șase județe. Potrivit știrileprotv.ro, este vorba de Brașov, Sibiu, Buzău, Teleorman, Argeș și Dâmbovița

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de furtună pentru judeţele Sibiu şi Braşov, valabilă în următoarele două ore, dar şi cod galben de vânt puternic pentru judeţele Buzău, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa. Aici, până la ora 15.00, sunt anunţate rafale de vânt ce pot atinge şi depăşi 65 de kilometri la oră.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la vânt puternic şi instabilitate atmosferică pentru unele zone ale ţării, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie, mai ales când ies din localităţi sau zone împădurite sau când trec prin dreptul unor autovehicule de dimensiuni mari.

De asemenea, conducătorii autocamioanelor uşoare şi cei care tractează remorci sau semiremorci fără încărcătură trebuie să aibă în vedere că vântul lateral puternic le poate răsturna.

Prognoza meteo indică potrivit știrileprotv.ro, o înrăutățire a vremii în aproape toată țara. Marți o să plouă local în nord, nord-est, în centru, la deal şi la munte, iar pe seară şi la noapte, instabilitatea va cuprinde vestul, sudul ţării şi zonele montane.

Vom avea maxime de la 16 grade în Transilvania estică şi în Bucovina, și până 31 de grade în sudul Munteniei. În Dobrogea şi Bărăgan ziua va fi însorită şi caldă, cu până la 31 de grade în termometre dar vântul va sufla cu putere. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem soare şi vreme frumoasă dar temperaturile scad

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme instabilă, cu înnorări şi averse locale iar temperaturile sunt și aici în scădere faţă de ziua trecută, Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se adună norii şi vine ploaia. Regimul termic va fi unul normal, cu maxime de până la 23...24 de grade.

În vestul ţării se încălzeşte; avem vreme bună; dar seara şi noaptea se înnorează şi o să plouă destul de serios. Se înteţeşte vântul; iar maximele ajung pe la 26...27 de grade.

În centrul României temperaturile mai scad puţin. Atmosferă va fi schimbătoare, cu înnorări; mai multe serii de averse şi vânt destul de intens. Vor fi şi fenomene electrice; condiţii de grindină şi pot să apară vijelii.

Şi în Oltenia se strică vremea şi se răcoreşte. Aversele vin în zonele deluroase; dar seara şi noaptea instabilitatea se extinde. Vor fi ploi zgomotoase şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. În ţinuturile sudice, ploile apar mai întâi pe la deal; unde se va simţi şi o răcorire a vremii. În rest va domina timpul frumos; va fi în continuare cald; iar ploile vor ajunge după lăsarea nopţii.

În Bucureşti, în următoarele ore mai sunt ceva înnorări, dar apoi vom avea vreme frumoasă, un vânt destul de intens şi o maximă de 29...30 de grade. La noapte, norii se înmulţesc şi vor aduce averse, cu descărcări electrice.

La munte aversele vin în Carpaţii Meridionali şi în Orientali; iar seara şi noaptea în masivele vestice şi sudice. Cantităţile de apă ar putea depăşi 20 L/mp; se pot produce vijelii şi căderi de grindină. Vântul va sufla tare, în special pe creşte.

La mare se anunţă încă o zi însorită, cu temperaturi destul de ridicate. Vântul va agita atmosfera.

Miercuri avem vreme bună în prima parte a zilei; dar spre seară creşte instabilitatea şi vin ploi zgomotoase, cu rafale de vânt. Va fi în continuare cald pentru această dată: se vor atinge 28 de grade.

Joi se răceşte și vom avea cel mult 24 de grade. Dimineața va fi vreme înnorată şi va ploua și se vor resimți intensificări ale vântului.

Vineri apar mulţi nori şi un vânt puternic se va resimți în aproape toată România. Temperaturile continuă să scadă iar maxima se opreşte la 20 de grade în timp ce minima ajunge la 9 -10 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net