CNAIR a început cea mai importantă lucrare din București-Ilfov: Pasajul Mogoșoaia. Când va fi gata

Ultima actualizare:

    Pasajul Mogoșoaia va fi construit în zona sensului giratoriu de pe Centura Capitalei, care este mereu gâtuit de trafic
Pasajul Mogoșoaia va fi construit în zona sensului giratoriu de pe Centura Capitalei, care este mereu gâtuit de trafic

Deși suntem în stare de urgență și mulți români se află în șomaj tehnic, sunt domenii care funcționează. Este cazul constructorilor de drumuri, care trag tare să termine lucrări și încep altele. Compania Națională pentru Infrastrcutură Rutieră (CNAIR) anunță că au fost demarate lucrările la cea mai importantă lucrare din București-Ilfov.

Pe 9 aprilie, firma de construcții Strabag a început lucrările de construcție la Pasajul Mogoșoaia, care supratraveresează DN 1A.

,,Este cea mai importantă lucrare pe care am început-o anul acesta în București, primul șantier care se deschide în regiunea București - Ilfov, dar vor urma și altele. În situația specială în care ne aflăm, menținem șantierele deschise și chiar vrem să le dezvoltăm pentru a susține economic România. La nivel guvernamental, menținerea șantierelor deschise reprezintă o prioritate. Am solicitat constructorilor să respecte măsurile de protecție, iar cazarea muncitorilor să se facă în zona șantierelor, în așa fel încât să evităm infectarea angajaților”, a decalarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Pasajul Mogoșoaia, gata peste doi ani

Pasajul Mogoșoaia este foarte important pentru traficul din Cpaitală. Peste doi ani, atunci când ar trebui să fie gata, conform graficului, acesta va descongestiona circulația în zona intersecției cu DN1A a Centurii București, între km 66 și 67.

Va avea două rampe, urcare și coborâre, și două bretele de acces. Proiectarea și construcția pasajului costă statul 32.259.665,70  lei, fără TVA. Garanția lucrării va fi de zece ani.

S-a redeschis circulația pe o parte din Autostrada Soarelui

Totodată, reprezentanții CNAIR au transmis faptul că pe 7 aprilie a fost redeschisă circulația pe Autostrada Soarelui, între km 12 și km 17, pe sensul București- Constanța. De asemenea, s-au deschis circulației și nodurile rutiere de la Centura București (km 12) și de la Cernica.

În aceste zone au fost frezate dalele de beton s-au consolidat fisurile active, au fost reparate rosturilor și dalele degradate, s-au așternut două straturi asfaltice armate cu geocompozit și s-au aplicat marcajele rutiere. Pe A2 continuă lucrările pe sectorul București -Fundulea.

  • Lotul 1 (km 12- 24), Calea 1 și 2, este executat de Porr Construct la o valoare a lucrărilor de 41,7 milioane de lei, fără TVA;
  • Lotul 2 (km 24- 36), Calea 1 și 2, este executat de Saga Business Construct, la o valoare a lucrărilor de 44,9 milioane de lei, fără TVA.
image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net