Cluj-Napoca, aproape de scenariul galben. Ce restricții pregătesc autoritățile

Ultima actualizare:

    Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori foto: Inquam Photos
Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori foto: Inquam Photos

Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori şi, dacă aceasta nu va scădea sub doi la mie, municipiul va intra de vineri în scenariul galben, care presupune o serie de restricţii pentru populaţie.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, citat de Agerpres, potrivit Digi24.

În judeţul Cluj, rata de infectare este de 1,6/1.000, iar 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au depăşit incidenţa de 2/1.000. Cea mai mare incidenţă este în comuna Cătina, 6,58/1.000.

Satu Mare, primul județ din România care a intrat în scenariul galben

Luni, 13 septembrie, Satu Mare a devenit primul județ din România care a intrat în scenariul galben, după ce rata de incidență a ajuns la 2,53 de cazuri la mia de locuitori.

Tot luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis reintroducerea unor restricții în localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari, unde rata de incidență cumulată la 14 zile a infectărilor COVID a depășit pragul de 2 la mie.

Printre restricții se numără obligativitatea măștii în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, iar adunările publice vor fi limitate.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net