Click! îţi spune unde găseşti de lucru în străinătate!

Ultima actualizare:

    Dacă vrei să te angajezi în Luxemburg, optează pentru locuri  de muncă în domeniul hotelier
Dacă vrei să te angajezi în Luxemburg, optează pentru locuri de muncă în domeniul hotelier

Vrei să pleci la muncă în Europa? Iată spune care sunt statele care au deschis piaţa muncii  pentru români, dar şi cum te poţi angaja într-o ţară unde există restricţii. Afă astăzi, în episodul 2, cum te poţi angaja în Luxemburg, Anglia, Olanda sau Spania.

Olanda caută cercetători şi medici

În Olanda munceşti doar dacă ai permis de muncă, care va fi obţinut de angajatorul olandez. Acesta va trebui sa facă dovada că pentru jobul respectiv nu a existat nici un aplicant olandez sau din state membre UE. Excepţie de la regula permisului de muncă fac angajaţii cu pregătire deosebită care câştigă cel puţin 45.495 euro/an (sau 33.363 euro/an dacă au sub 30 ani), cercetătorii şi lectorii universitari cu vârsta sub 30 ani şi medicii care îşi definitivează studiile de specialitate în Olanda pentru a deveni medici specialişti.

Autorizaţie de muncă pentru Marea Britanie

Înainte să începi orice activitate, ai nevoie de un permis de muncă. Acesta trebuie să fie solicitat de către angajator. Autorităţile din Marea Britanie analizează cererea şi aprobă sau nu locul de muncă în conformitate cu acordurile privind permisele de muncă. Există, însă, şi excepţii de la regulă, când românii pot primi permisul direct din România, de la Ministerul de Interne.

Vorbim despre personalul operaţional de la sol din aeroporturi al unei linii aeriene de cursă lungă, plasamente „Au pair", lucrători din gospodării particulare, pastori, misionari sau membri ai unui ordin religios, angajaţi guvernamentali delegaţi, doctori pentru studii post-universitare, dentişti şi generalişti rezidenţi, funcţionari particulari dintr-o gospodărie diplomatică, reprezentanţi delegaţi ai unui ziar sau agenţie de presă, reprezentanţi unici, profesori sau asistenţi lingvistici şi surori medicale calificate delegate care vin pentru o perioadă de practică supravegheată.

În Marea Britanie se caută medici stomatologi şi asistente medicale calificate

simeon stalpnicul png

În Luxemburg primeşti permis în agricultură

Guvernul luxemburghez a decis să menţină în vigoare măsurile naţionale aplicate statelor UE, începând cu 1 aprilie 2004. Aceste restricţii sunt valabile şi pentru  români. Sectoarele în care ai şanse să primeşti repede un permis de muncă sunt: agricultură, viticultură şi cel hotelier. Pentru celelalte sectoare, autorizaţiile se dau în funcţie de cererea de pe piaţa forţei de muncă.

Spania nu mai vrea români la muncă, de un an

Guvernul spaniol a decis reintroducerea perioadei de tranziţie pentru accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Spania. Hotărârea a fost luată în Consiliul de Miniştri din data de 22 iulie 2011. Astfel, locurile de muncă nu mai sunt la liber şi ai nevoie să obţii autorizaţie de muncă. Aceasta se acordă numai la solicitarea unui angajator spaniol, fără a se ţine, însă, cont de situaţia pieţei muncii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net