Click! a aflat ce idei ale bucureștenilor vor primi câte 200.000 de euro de la Primărie

Ultima actualizare:

    Marian Ivan este autorul proiectului care a întrunit cele mai multe voturi
Marian Ivan este autorul proiectului care a întrunit cele mai multe voturi

”Bani pentru idei deștepte”. Așa poate fi caracterizată campania prin care, pentru prima oară în ultimii 27 de ani, Primăria Capitalei a cerut ajutorul cetățenilor. Pe 18 septembrie a fost demarat programul ”Propune pentru București”, care își dorea să descopere cele mai bune idei și soluții din mintea contribuabililor pentru mintea specialiștilor. Cele mai votate 20 de proiecte vor fi anunțate vineri, 24 noiembrie și urmează să primească câte 200.000 de euro pentru a fi aplicate

Proiectele trebuiau depuse până pe 6 octombrie, de orice persoană domiciliată în București și cu vârsta de peste 18 ani. S-au strâns 155 de idei, care au fost clasificate în opt domenii: sănătate, infrastructură culturală, amenajare sau reabilitare spații publice, spații verzi și locuri de joacă pentru copii, Smart City sau Oraș digital, infrastructura, mobilitate (accesibilitate și siguranța circulației), infrastructura socială. Apoi, până pe 3 noiembrie, o comisie de evaluare le-a analizat, a cerut clarificări și a ales proiectele eligibile. Acestea urmau să fie supuse votului popular până pe 17 noiembrie. Click!a aflat care sunt ocupantele primelor 3 locuri.


    Așa arată potrivit proiectului câștigător, marcajele pentur bicicliști care ar trebui trasate pe carosabil
Așa arată potrivit proiectului câștigător, marcajele pentur bicicliști care ar trebui trasate pe carosabil

”Împreună în siguranță pe aceleași străzi”este numele proiectului care a strâns cele mai multe voturi, 1446. El prevede instalarea de marcaje speciale pentru bicicliști, direct pe carosabil, pe 320 km de străzi și în 255 de intersecții. Astfel de semne rutiere sunt deja folosite la Viena și la Londra.

Pe locul doi se clasează cu 866 de voturi, un proiect pe sănătate, care prevede demararea unui program de ajutorare a cuplurilor care vor fertilizare în vitro și nu își permit sau a celor care au boli incurabile și vor să-și prezerve fertilitatea.”Este vorba de cuplurile cu probleme de fertilitate cu venituri sub 4.000 RON/cuplu, de pacienții tineri (femei < 40 de ani și barbati < 45) diagnosticati cu diferite tipuri de cancer, la tratamente pentru prezervarea posibilității de a face copii”se detaliază în proiect.

Al treilea în ordinea voturilor, cu 526 de voturi, este un proiect care prevedea realizarea unei piste de tartan de alergare în Parcul Herăstrău, dar pe care reprezentanții Municipalității Bucureștiuuli l-au modificat. Ei au cerut ca pista să fie în Parcul Tineretului.

Cele mai votate 20 de proiecte vor primi  fiecare cel mult 200.000 de euro, bugetul total pentru campanie fiind de 4 milioane de euro

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net