Claudiu Petre, condus pe ultimul drum. Mama eroului, la un pas de leşin

Ultima actualizare:

    Trupul lui Claudiu Petre a fost acoperit cu drapelul naţionalfoto: Andreea Dancu
Trupul lui Claudiu Petre a fost acoperit cu drapelul naţionalfoto: Andreea Dancu

Lacrimi de durere s-au scurs la înmormântarea lui Claudiu Petre, tânărul care a plătit cu preţul vieţii faptul că s-a aflat în clubul Colectiv în seara de 30 octombrie. Deşi scăpase din flăcări, el s-a întors în local să ajute alţi oameni, însă acest lucru l-a costat scump. A lăsat în urma lui oameni îndureraţi, care au plâns în hohote la funeralii.

Zi tristă pentru familia lui Claudiu Petre. Tânărul a fost condus pe ultimul drum. Funeraliile au avut loc în jurul prânzului la Biserica Sfântul Dumitru din cartierul Rahova, unde s-au strâns zeci de prieteni ai tânărului erou. Biserica şi curtea lăcaşului de cult s-au umplut până la refuz. La slujba de înmormântare a ajuns şi Patriarhul Daniel, care în ultimele zile a creat adevărate controverse prin faptul că până acum nu a apărut la locul tragediei şi nici un alt reprezentant al Bisericii nu a oficiat vreo slujbă. Şi marţi (3 noiembrie) Preafericitul Părinte a reuşit să agite apele în jurul său. Fotograful Patriarhiei a imortalizat momentele în care Preafericitul Daniel a intrat în biserică, însă oamenii au început din nou să-i reproşeze că vrea să-şi facă imagine pe spatele unui om care a vrut doar să salveze vieţi. Patriarhul a ajuns la finalul slujbei oficiate de un sobor de opt preoţi, aşa că nu a stat decât cinci minute la funeralii.

Trupul lui Claudiu Petre a fost acoperit cu drapelul naţional şi a fost înconjurat de multe flori albe. Decoraţia post-mortem din partea preşedintelui Klaus Iohannis a fost şi ea aşezată lângă Claudiu ca să le reamintească celor prezenţi, dacă mai era cazul, că tânărul s-a jertfit pentru semenii săi. Toţi cei prezenţi şi-au luat rămas bun de la Claudiu Petre, iar mama eroului a fost devastată de durere. A strigat continuu că "nu mai poate" şi a fost ajutată să rămână în picioare pe durata ceremoniei funerare.  

Claudiu Petre a fost identificat duminică dimineaţă

Claudiu Petre (36 de ani), cunoscut ca blogger şi fotograf, și-a pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv. El a fost identificat abia duminică de familie, după ce vineri noapte fusese dat dispărut, martorii spunând că reuşise să scape din club, dar s-a întos să-i ajute pe cei care încă nu apucaseră să iasă, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten.

Claudiu reuşise să scape din infern, dar s-a întors să ajute o fată, pe care a scos-o din club, după care a intrat din nou să salveze şi alţi oameni.

Martorii spun că acesta a reuşit să iasă din club şi a doua oară, dar că se vedea că era afectat de incen. A fost urcat într-o ambulanţă, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, însă din acel moment, acesta nu a mai fost văzut, iar familia şi prietenii l-au căutat peste 30 de ore atât la INML, cât şi la toate spitalele unde fuseseră aduşi răniţi, el nefiind găsit. Căutările s-au terminat la Institutul de Medicină Legală, unde familia l-a identificat printre cei 32 de morţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net