În ciuda vremii, în Cluj și București sunt mitinguri pentru demiterea lui Ciorbea

cluj.jpg

cluj
Cluj
Foto: captură video Facebook

Victor Ciorbea, cel care îndeplinește rolul de Avocat al Poporului încă din 2014, se vede într-o postură ingrată. Campania de demitere a Avocatului Poporului a început imediat după ce Victor Ciorbea a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern.

Oamenii nu au stat degeaba și au reacționat la această sesizare a lui Ciorbea. Cum? Simplu: peste 140.000 de persoane (pâmă la ora redactării acestei știri n.r.) au semnat o petiție pentru concedierea lui, iar miercuri, 11 ianuarie, mulți au ieșit în stradă, la București și Cluj, într-un miting pentru demiterea Avocatului Poporului.

Facebook le-a fost de ajutor protestatarilor, căci aceștia s-au organizat în evenimente create pe rețeaua socială. Unii dintre cei care au răspuns afirmativ nu au mai ajuns la demonstrații, din cauza vremii, dar alții au sfidat gerul și zăpada și au manifestat.

Zoom
București
Foto: Facebook

 

loading...
Loading...

Citește și

  • victor ciorbea demisie, avocatul poporului demisie, petitie demitere victor ciorbea

    Victor Ciorbea, care deține funcția de avocat al poporului încă din 2014, este ținta unui demers de suspendare inițiat tocmai de cei pe care ar trebui să-i reprezinte. Aproape 130.000 de oameni au semnat o petiție prin care cer demiterea lui Ciorbea din această funcție, pe motiv că demnitarul nu le reprezintă interesele. Ce șansă are demersul celor care îi cer capul.

  • tudor chirila liviu dragnea adamescu

    Tudor Chirilă și-a îndemnat prietenii virtuali să semneze o petiție pentru concedierea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, după ce acesta a declarat că a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea care îi interzice lui Liviu Dragnea să fie premier, pe motiv că textul este „confuz”, deși timp de 16 ani, pentru ceilalți a fost o lege cât se poate de clară.