În ciuda vremii, în Cluj și București sunt mitinguri pentru demiterea lui Ciorbea

Ultima actualizare:

    ClujFoto: captură video Facebook
ClujFoto: captură video Facebook

Victor Ciorbea, cel care îndeplinește rolul de Avocat al Poporului încă din 2014, se vede într-o postură ingrată. Campania de demitere a Avocatului Poporului a început imediat după ce Victor Ciorbea a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern.

Oamenii nu au stat degeaba și au reacționat la această sesizare a lui Ciorbea. Cum? Simplu: peste 140.000 de persoane (pâmă la ora redactării acestei știri n.r.) au semnat o petiție pentru concedierea lui, iar miercuri, 11 ianuarie, mulți au ieșit în stradă, la București și Cluj, într-un miting pentru demiterea Avocatului Poporului.

Facebook le-a fost de ajutor protestatarilor, căci aceștia s-au organizat în evenimente create pe rețeaua socială. Unii dintre cei care au răspuns afirmativ nu au mai ajuns la demonstrații, din cauza vremii, dar alții au sfidat gerul și zăpada și au manifestat.


    BucureștiFoto: Facebook
BucureștiFoto: Facebook

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net