Circulație cu restricții mai puține în ziua votului, pentru alegerile parlamentare de duminică

alegator-stampila-de-vot.jpg

Alegător care primește o ștampilă de vot la alegerile parlamentare 2020
Alegerile parlamentare 2020 au intrat în linie dreaptă

Cetățenii vor putea circula liber duminică, în ziua alegerilor parlamentare, până la ora 1.00 noaptea, pentru a putea vota și pentru a avea timp să se și întoarcă acasă. De asemenea, nu mai este obligatorie nici declarația pe propria răspundere în ziua respectivă. Momentan, circulația este interzisă după ora 23.

„Legal, dreptul de a exercita dreptul de vot este permis până la ora 23.59, în cazul în care mai sunt persoane în secția de vot care nu au apucat să voteze, și se mai dă o oră în plus ca să ajungă acasă”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat, motivul pentru care este permisă circulația liberă până la ora 1.00.

Se va putea circula până la ora 1.00

Prin hotărârea adoptată vineri, 4 decembrie, de Guvern se dă astfel o derogare de la restricțiile încă în vigoare de pe timpul nopții, când cetățenii au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a circula după ora 23.00. În ziua votului, toți cetățenii pot circula liber de la ora 5.00 dimineața până la ora 1.00 noaptea, fără declarație pe propria răspundere.

Membrilor birourilor electorale, candidaților și tuturor celor implicați în organizarea alegerilor li se va permite circulația pe timpul întregii nopți, însă doar în baza unor acte care să facă dovada calității lor, a precizat Arafat. În ceea ce-i privește pe cetățenii care locuiesc în localitățile carantinate, dar au domiciliul într-o altă localitate dintr-un alt județ, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) va da un ordin care să le să voteze în localitățile de domiciliu.
 

Loading...