Circulați cu atenție! Pe unele drumuri s-a format polei

Ultima actualizare:

    Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusăFoto: arhivă personală
Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusăFoto: arhivă personală

Atenție, șoferi! Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române anunță că pe mai multe drumuri naționale și pe autostrăzi se circulă în condiții de ploaie și vânt puternic. Există inclusiv riscul formării poleiului. Iată câteva sfaturi de la polițiști!

Pe autostrăzile A1 București – Pitești și A2 București – Constanța, DN1 Ploiești-București, traficul rutier se desfășoară în condiții de ploaie și vânt puternic.

Astfel, Poliția le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, ținând cont de fenomenul de acvaplanare.

De asemenea, conducătorii auto sunt rugați ca, atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudență, să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în traffic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.).

În plus, șoferii sunt sfătuiți să-și echipeze mașinile cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile mașinii și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum.

Dar nu numai ploaia și ninsoare le dau bătăi de cap șoferilor, ci și vântul puternic. Astfel că polițiștii le recomandă șoferulor  

De asemenea, vantul afecteaza buna desfasurare a traficului rutier si politistii atentioneaza cu privire la pericolul pe care să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net