Ciprian Ciucu ia lecții de primar de la Emil Boc. S-a dus la Cluj ca să vadă cum se fac lucrările în oraș

Ultima actualizare:

    Emil Boc și Ciprian Cicu s-au întâlnit joi, la Primăria Cluj
Emil Boc și Ciprian Cicu s-au întâlnit joi, la Primăria Cluj

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, ia lecții de la unul dintre cei mai apreciați edili din România. Acesta a ajuns la Cluj, acolo unde a avut o întrevedere cu Emil Boc. După ce au discutat ca între gospodari, echipa colegului său de partid l-a plimbat prin oraș ca să-i arate lucrările care sunt în desfășurare. A văzut cum se pune corect pavajul, a luat idei pentru mobilierul stradal și piste de bicicletă.

Este primar de aproape trei săptămâni și a promis că va transforma sectorul 6 într-un loc unde toți bucureștenii și-ar dori să locuiască. Dar, pentru asta are nevoie și de sfaturi de la cei cu experiență în administrație.

Așa se face că Ciprian Ciucu a plecat la Cluj, acolo unde a fost primit de Emil Boc și de echipa sa.

”Sunt la Cluj-Napoca, într-o vizită de schimb de experiență, cu primarul Emil Boc și echipa sa. Bine acum, schimbul de experiență este mai mult dinspre echipa de la Cluj către noi. Sunt împreună cu administratorul public al sectorului 6, Paul Moldovan. Am început cu planul strategic și am ajuns și la amănunte. Una dintre ideile cu care mă întorc la București este nevoia unui Centru de Inovare și Imaginație Civică (cum l-au numit la Cluj). Practic, un Centru în care să aduni ce găsești mai bun din lumea profesională și universitară în materie de urbanism, arhitectură, peisagistică, stiințe sociale a cărui misiune este să vină cu proiecte utile comunității pe care le dezbate temeinic cu comunitatea”, a anunțat Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Temele discutate de Ciprian Ciucu cu Emil Boc

Primarul sectorului 6 spune că temele aprofundate au fost: necesitatea unui regulament de urbanism care să pună în prim plan cetățenii, nu doar investitorii și profitul lor, informatizarea tuturor interacțiunilor cu cetățeanul și mediul de afaceri, având ca țintă ca orice taxă să fie plătită on-line; organizare de concursuri de soluții, impreună cu asociațiile profesionale, care să includă studiile de fezabilitate și studiile tehnice pentru ca proiectul să fie gata de execuție și pentru a scurta din timpul de finalizare a proiectelor, necesitatea unui regulament de publicitate și a unei comisii de estetică urbană profesioniste care să coerentizeze imagistic aspectul sectorului 6.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a dus la Cluj ca să vadă cum se fac acolo lucrările publice
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a dus la Cluj ca să vadă cum se fac acolo lucrările publice

În plus, au fost discutate soluțiile legate de salubrizare, marea problemă a sectorului 6, dar și despre bugetare participativă și tranzit/mobilitate. 

După care, întreaga echipă a plecat pe teren, pentru a vedea cum se execută lucrările.

Ciprian Ciucu, pe teren ca să vadă cum se fac lucrările la Cluj

”Nu poți rata să nu observi calitatea lucrărilor, atenția la detaliu și la funcționalități. Ovidiu Cîmpean, unul dintre principalii colaboratori ai primarului Emil Boc, mi le-a explicat cu răbdare. Pavajul are 10 cm, ca să nu se spargă. Ovidiu zice că 200 de ani nu îl mai schimbă nimeni. La noi, la Romană, Universitate si Unirii deja e crăpat sau spart. S-a folosit pavaj de 4 cm. Strada cu pista verde avea 4 benzi. Acum are 2. A fost lățit trotuarul și a apărut pista de biciclete cu latime de un metru și jumătate. Mobilierul stradal este simplist și poziționat astfel încât să descurajeze parcare pe trotuar. Stalpii, băncile, au prize pentru auto si biciclte/trotinete electrice, Wi-Fi, iluminat, usb etc. Capacele de canal sunt din peisaj, nu fac notă discordantă. Copacii au fost plantați de curând dar nu sunt doar niște nuiele, deja asigura umbră vara, pot respira și au un grilaj care să rețină noroiul. Revin, e fain atunci când calitatea lucrărilor este normalitate”, a punctat primarul PNL al sectorului 6.

Ciprian Ciucu este primarul sectorului 6 din 22 octombrie

Ciprian Ciucu are 42 de ani și și-a preluat mandatul de primar pe 22 octombrie. Acesta l-a înlocuit pe social democratul Gabriel Mutu, care a pierdut în fața lui cu aproximativ 10%.

Pavajul și băncile de pe străzile Clujului
Pavajul și băncile de pe străzile Clujului

Alegerile locale au avut loc pe 27 septembrie, dar, din cauza Codului Adminsitrativ, procesul de învestire în funcție a durat aproape o lună.

Acesta a fost înainte consilier general și apoi președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, funcție din care a demisionat cu o zi înainte să fie numit edil.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/exclusiv-ciprian-ciucu-explica-cum-ajuns-mama-lui-sa-ocupe-posturile-de-la-stat-fara

https://www.click.ro/news/bucuresti/miti-pisica-de-la-primaria-sectorului-6-participa-la-sedintele-lui-ciprian-ciucu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net