Ciorilor, nici de focurile de artificii nu vă speriaţi?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Armele” folosite de edilul Timişoarei împotriva ciorilor care au invadat oraşul nu au dat încă roade. Păsările continuă să croncănească în fiecare dimineaţă în centrul oraşului. Primarul a venit acum cu o nouă soluţie de a stârpi ciorile: focuri de artificii care să le sperie.

A râs o ţară întreagă, zilele trecute, când edilul Nicolae Robu a spus că le va da pilule anticoncepţionale ciorilor, ca să nu se mai înmulţească. Cu toate astea, el crede că e un lucru cât se poate de serios. "Râdem când vorbim de această soluţie, dar dacă ar fi eficientă, de ce nu? Aplicăm orice soluţie, pentru că scopul este să scăpăm de ciori", a spus Nicolae Robu. Acesta a încercat, până acum, să alunge ciorile cu generatoarele de ultrasunete. Inteligentele ciori nu s-au speriat însă şi au continuat să zburde deasupra parcului.

„Nu a dat rezultate. Poate alte ciori or fi mai sensibile, dar ale noastre nu", s-a văitat Robu. Lupta nu s-a încheiat pentru el! Acum, primarul Timişoarei se pregăteşte să scoată "artileria grea". "Vom încerca să facem şi focuri de artificii în zonă, la joasă înălţime. Pe lângă sunete să apară şi efectele luminoase. Nu avem de unde să ştim dacă măsurile vor fi eficiente, decât după ce le aplicăm", a declarat Nicolae Robu.

«Nu mai putem tolera situaţia!»

simeon stalpnicul png

Primarul Nicolae Robu a cerut să fie montate în copaci instalaţii care simulează sunete de păsări de pradă. Cât e ziua de lungă, în parcul din spatele Catedralei din Timişoara se aud din boxe ţipete şi urlete de păsări. Ciorile timişorene nu pot fi însă păcălite aşa uşor.

"S-au agitat un pic, au zburat puţin şi s-au întors înapoi. Nu cred că putem continua cu toleranţa acestei situaţii. Trebuie să recurgem la orice soluţie care să producă rezultate", a spus Robu, aproape disperat.

Click! spune

Un studiu de mare anvergură, efectuat în anul 2004, a scos la iveală că banalele ciori sunt la fel de inteligente ca cimpanzeii bonobo. Cu alte cuvinte, ciorile sunt cele mai inteligente făpturi de pe planetă după oameni, ocupând locul doi la egalitate cu cimpanzeii şi delfinii. Spre deosebire de marea majoritatea a păsărilor, ciorile nu se tem de om, ci au învăţat să trăiască în apropierea lor.

Instalaţiile de zgomote nu au avut succes

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net