Cioloş, despre recordul negativ al pandemiei: „Este un eșec de proporții al statului”

dacian-ciolos.jpg

Dacian Cioloș
Dacian Cioloş
Foto: captură Prima TV

Premierul desemnat Dacian Cioloş a ţinut să transmită, marţi seară, condoleanţe tuturor familiilor care astăzi şi zilele trecute au pierdut pe cineva drag. 

Cioloș, după recordul cazurilor de COVID-19

„Este un eşec de proporţii al statului pentru că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile. Trăim zile cumplite şi toţi cei care suntem în funcţii publice trebuie să tragem învăţăminte şi să fim responsabili faţă de faptele noastre

.Timpul discursurilor politice a trecut, ne ajung din urmă faptele şi iată că, aşa cum spunea şi preşedintele Iohannis, suntem în ceasul al doisprezecelea când trebuie să luăm decizii”, a spus Cioloş.  

„Este deja ceasul al 12-lea pentru a rezolva aceste crize, şi de astăzi înainte trebuie să discutăm despre soluţii şi nu doar să ne lamentăm”, a afirmat el. 

Întrebat dacă USR îşi asumă vreo vină în gestionara pandemiei, Cioloş a afirmat: „În urmă cu câteva minute, doamna ministru Ioana Mihăilă a prezentat, cu date, cu argumente, toate lucrurile pe care şi le-a asumat în Ministerul Sănătăţii, cât a fost acolo, măsurile pe care le-a luat şi, evident, a avut responsabilitatea de ministru (...)

Nu este suficient să-şi asume un om resposabilitatea de ministru, trebuie să-şi asume o echipă - trebuia să-şi asume şi Ministerul de Finanţe, premierul, să aibă resursele financiare să poată să facă mai repede decât a făcut anumite lucruri”.  

Marţi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 18.863 noi cazuri de coronavirus, 574 de decese şi 1.805 pacienţi la ATI.  

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5