Cioloș, despre eliminarea pensiilor speciale: "Începem cu pensiile parlamentarilor şi primarilor"

Ultima actualizare:

     Dacian CioloşFoto: captură Prima TV
Dacian CioloşFoto: captură Prima TV

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că pensiile speciale ale parlamentarilor şi cele ale primarilor vor fi primele care vor dispărea, un proiect de lege în acest sens urmând să fie depus în Parlament. De asemenea, el a mai menționat că în România, pensiile ar trebui să fie proporţionale cu contribuţia.

”Începem cu pensiile parlamentarilor şi primarilor, care sunt cel mai uşor de eliminat. În Parlament suntem în curs de a construi majoritatea necesară. Punem aceste proiecte pe ordinea de zi şi cred că într-o perioadă scurtă, în câteva săptămâni cred că pot să ajungă aceste proiecte pe ordinea de zi şi pensiile speciale vor dispărea la parlamentari şi primari. Apoi urmează să vedem celelalte, unde trebuie să ne uităm mai atent ca să nu fim în situaţia de a face doar populisme cum au făcut alţii înaintea noastră, când s-au lăudat că dispar pensiile, dar ne-am trezit la Curtea Constituţională cu tot felul de contestaţii”, a declarat Dacian Cioloş, duminică (14 februarie),  la Prima TV.

"Nu mai contează ce s-a întâmplat în trecut"

Întrebat ce părere au colegii de alianţă de la PNL despre acest proiect, Cioloş a precizat că este un obiectiv politic asumat de USR PLUS.

”Nu mai contează ce s-a întâmplat în trecut, atunci noi eram în opoziţie, acum suntem în majoritate. USR PLUS are asta ca obiectiv politic încă de la înfiinţare, pentru că e clar, nu poţi să contruieşti pe mucegai şi pe putreziciune. Despre asta este vorba acolo. Noi ne-am angajat că o să facem şi o să facem. Vom pune pe ordinea de zi aceste proiecte şi acolo se vor tranşa lucrurile şi vom vedea cine cu adevărat este pentru eliminarea pensiilor speciale. Acolo, la vot, se va vedea. Văd că apar eroi acum, inclusiv PSD. Vedeţi vreo ipocrizie mai mare în ţara asta decât PSD, care a introdus pensiile speciale, care s-a bătut pentru ele şi acum vin şi cer eliminarea. Foarte bine, o să le punem pe ordinea de zi, noi chiar o să le punem. Cred că oamenii puţin sunt interesaţi cine, cum le-a depus, cu ce amendament, în ce comisii trebuie să treacă. E important să ajungă pe ordinea de zi şi acolo, la vot, foarte bine. Dacă PSD va fi de acord să voteze pentru eliminarea pensiilor speciale, foarte bine”, a declarat Cioloş.

Întrebat care este părerea celor de la UDMR, Dacian Cioloş a explicat că nu este de acord cu propunerea de a pune toate categoriile de pensii speciale ”la pachet” pentru a nu se greşi.

”Vom vedea la vot, acolo fiecare e în faţa alegătorilor, aici nu mai contează ce înţelegeri, ce discuţii am avut. Acolo, la vot se va vedea cine îşi doreşte eliminarea pensiilor speciale şi cine nu. Să le punem pe toate la pachet va însemna să mai aşteptăm jumătate de an, până când trecem în analiză toate pensiile, pe diferitele categorii, pentru că pensiile astea care merg dincolo de contributivitate, că le zice speciale, unele au fost pensii de serviciu înainte, toate astea au nevoie de o analiză să ne asigurăm că tot ce decidem este şi fezabil şi că nu poate fi atacat. Dar pentru pensiile de parlamentari şi primari nu ar trebui să existe nicio ezitare pentru că nu se justifică cu nimic aceste pensii pentru că nu au nimic de-a face cu contributivitatea”, a mai declarat Cioloş.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net