Cioloș către Dragnea: „Ne veți îndatora țara și viitorul”

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea pune în cârca guvernului Cioloș o „gaură” de zece miliarde de lei
Liviu Dragnea pune în cârca guvernului Cioloș o „gaură” de zece miliarde de lei

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, s-a declarat șocat de afirmațiile lui Liviu Dragnea, pe care le consideră mincinoase și de natură să decredibilizeze un guvern care și-a făcut datoria în scurtul său mandat. Liderul PSD a afirmat aseară că-i va chema la raport pe miniștrii tehnocrați, deoarece a descoperit o „gaură” de zece miliarde de lei în bugetul de stat.

Liviu Dragnea a anunțat că va solicita o anchetă pentru a da de urma celor 10 miliarde de lei care s-ar fi evaporat din bugetul de stat anul trecut. În replică, Dacian Cioloș consideră că afirmațiile președintelui Camerei Deputaților sunt mincinoase și, în realitate, au scopul de a acoperi incompetența actualei guvernări. Iată mesajul lui Cioloș, postat pe contul său de socializare:

„Dragi români,

Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, „o gaură de zece miliarde în buget”.

Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de „gaură” ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această „gaură” NU există.

Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești.

De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i așa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii.

În rest, este același mod de lucru folosit de PSD și cât timp am guvernat: tehnocrații sunt de vină. PSD își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă.

Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern?”

Declarație Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene:

„Dorel a ajuns la guvernare. Dorel calculează să vadă cât face tot ce a promis în campanie. Îi dă cu virgulă. Nu încape orice ar face. Dorel se enervează și explodează ceva cu tehnocrați, comisii de anchetă și sesiune extraordinară. Vaaai, tremurăm. Dorele, probleme, mă?!”, a reacționat Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

Declarație Anca Dragu, fostul ministru de Finanțe:

​„Deficitul bugetar este 2,59% din PIB, față de 2,8% din PIB, ținta cu care am început anul. Asta înseamnă că nu avem o gaură de 10 miliarde de lei. Dacă gaura ar fi existat, ea s-ar fi tradus printr-un deficit suplimentar cu circa 1.3% din PIB și, prin urmare, am fi încheiat anul cu 4,1% din PIB. Să nu uităm apoi faptul că bugetele României se verifică și se monitorizează de către Comisia Europeană. Cu atât mai mult bugetul României, noi fiind un stat aflat într-o perioadă de supraveghere post-program până prin 2018”, a declarat Dragu, pentru hotnews.ro.

Declarație Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților:  

„Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să iniţiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanţe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil nişte angajamente scrise din partea unor decidenţi, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor creşte cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineaţă. Asta este total ilegal. Cine a minţit cu aceste ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească”, a declarat Dragnea ieri seară, la România TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net