Ciobănesc mioritic, salvat dintr-un canal adânc de trei metri

ciobappppsc_copy.jpg

Câinele alb a fost adus repede la suprafaţă, spre bucuria stăpânei
Fotografii: ISU Vâlcea
Citeste tot despre: 

Liber în curtea gospodăriei, un câine alb a fugit miercuri după – amiază pe un câmp din apropierea oraşului Drăgăşani (Vâlcea).

Când stăpânii au realizat absenţa ciobănescului mioritic, s-au panicat şi au plecat imediat în căutarea lui. Locuinţa se află într-o zonă mărginaşă a localităţii, aproape de un teren viran. 
Membrii familiei au observat că patrupedul căzuse într-un canal de colectare a apelor pluviale, lăsat fără capac. Neştiind cum să procedeze, stăpânii câinelui au apelat numărul de urgenţă 112. 
„Câinele ciobănesc mioritic, de 73 de kilograme, a căzut într-un canal de un metru deschidere şi trei metri adâncime, cu un nivel al apei acumulate de aproximativ 30 de centimetri, în Drăgăşani”, a explicat ­Octavian Fulger, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. 
Pompierii au intervenit cu rapiditate, dar s-au speriat când au scos animalul din canalul adânc, neştiind cum va reacţiona. 
Stăpâna câinelui i-a asigurat însă că nu muşcă şi că este foarte prietenos. 
Misiunea pompierilor a decurs în bune condiţii, iar ciobănescul mioritic a ajuns nevătămat în gospodăria din care fugise.

Loading...