Cioabă a împodobit bradul cu fuste de ţigănci

Ultima actualizare:

    Fiul Regelui romilor  vrea să promoveze astfel  portul tradiţional ţigănesc ( FOTO: Ramona Găină)
Fiul Regelui romilor vrea să promoveze astfel portul tradiţional ţigănesc ( FOTO: Ramona Găină)

Agitaţie mare la Casa Regală de la Sibiu, unde membrii familiei Cioabă au decis să întâmpine naşterea Domnului cu un brad absolut special, unic în România.

Pe un suport din cupru, special creat în acest scop, au fost prinse ramuri de brad, iar apoi totul a fost împodobit cu fuste tradiţionale ţigăneşti şi salbe cu renumiţii bănuţi aducători de belşug.

"Ideea face parte din proiectul meu pentru promovarea tradiţiei romilor. Eu vreau să creez aceste lucruri prin care promovez portul tradiţional pentru ca tinerilor noştri din comunitate să nu le mai fie ruşine că îmbracă acest costum, că fac parte din această etnie", spune Dorin, fiul regelui romilor, Florin Cioabă.

După ce vor primi colindători, membrii casei regale de la Sibiu se vor aşeza la masa de Crăciun, de pe care nu vor lipsi rânza şi blândăreţul, preparate tradiţionale ţigăneşti pe bază de muşchi afumat, dar nici sarmalele sau cozonacul.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net