Cine vrea «pisicuţele» astea?

8_1-4col.jpg

De plictiseală, Amza se plimbă toată ziua nervos pe trunchiurile din cușcă
Fotografii: Dorin Constanda
Citeste tot despre: 

Au suferit mult şi au înduioşat o lume întreagă. Amza, Birlic şi Luca sunt acum la Zoo Băneasa, dar aşteaptă să fie înfiaţi, pentru că aici sunt prea multe guri de hrănit şi nici spaţiu nu prea e.

”Pe cât sunt de mari şi fioroşi pe atât de speriaţi şi plăpânzi erau când au venit la noi. Aici s-au născut a doua oară”. Aşa descrie Anca Oprea, directoarea Grădinii Zoologice de la Băneasa, situaţia în care se aflau cei trei tigri de la Circul Globus când au fost aduşi în noua lor casă, în urmă cu şapte luni. Supravieţuiseră unui incendiu devastator care a distrus grajdurile Primăriei Capitalei unde erau ţinute o parte dintre animalele folosite în numerele de dresaj de la Globus.

8_pozeint1515.jpg

Birlic este supărat că a fost separat de fratele său; Luca stă mai tot timpul la umbră, toropit de căldură

 

Amza şi Birlic sunt tigri bengalezi, gemeni şi au 12 ani. Cel de-al treilea, Luca, este un tigru siberian şi are 15 ani. Alături de ei au mai ajuns atunci la zoo o pereche de iaci, o cămilă bactriană (cu două cocoaşe) şi un zebu (o văcuţă cu cocoaşă, de origine indiană). ”Noi nu mai putem să îi ţinem pentru că avem deja prea mulţi tigri, nu avem spaţiu pentru alte animale mari, costurile de hrănire şi întreţinere sunt prea mari. Căutăm locuri unde să-i dăm, cum ar fi alte grădini zoologice din România, dar până acum nu am avut succes”, ne-a povestit Anca Oprea. 

Din acest motiv stau şi separat, pentru că au fost puşi unde s-a putut. Fiecare dintre tigrii mănâncă zilnic între 10 şi 12 kg de carne. Aşa că, cine vrea tigrii de la Băneasa?

Vrei o poză cu elefantul? 10 lei

8_5-2col-.jpg

Copiii se înghesuie să se pozeze cu elefantul Gaia

 

Credeaţi că au dispărut animalele sălbatice din circurile ambulante de pe Litoral? Nici pe departe! Circul Americano Vargas, amplasat în parcarea de vizavi de hotelul Rex din Mamaia, a scos animalele sălbatice din program, dar elefantul Gaia, atracția principală a spectacolului, este adus însă în arenă pentru a fi văzut de copii. Imaginile surprinse cu camera ascunsă de reporterii “Adevărul” relevă cum spectatorii pot face poze cu elefantul contra cost - 10 lei. Banii încasați în acest fel reprezintă un venit necuvenit. „Adevărul“ a făcut o sesizare la Poliția Constanța, din 1 august, privind legalitatea activității circurilor de pe Litoral, dar nu a primit răspuns oficial nici până acum. „Vom merge în control zilele următoare“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Lora, scenă din noul videoclip

    La Circul Globus din București s-a „jucat” un spectacol mai puțin obișnuit. În arenă a intrat nimeni alta decât Lora, pusă în situația de a face spectacol din postura de clovn. Nu vă grăbiți să cumpărați bilete. Spectacolul acesta a fost pus în scenă o singură dată, cu ocazia filmării unui videoclip pentru cea mai nouă piesă a artistei, numită „Vălul”.

  • circ globus acrobatii accident grav

    Tragedie în arena circului Globus, care în timpul unui spectacol! Un acrobat a căzut, duminică, de la o înălţime de circa opt metri, bărbatul fiind transportat, în stare de inconştienţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

  • animale salbatice circul globus, dresuri interzise circ

    Consilierii generali au aprobat luni după-amiază un proiect care vizează eliminarea tuturor numerelor de dresură de animale în spectacolele de circ. Măsura a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea societății civile după incendiul izbucnit în această lună la un adăpost al Circului Globus. Animalele sălbatice deținute în prezent de circul din Capitală vor fi transferate unor grădini zoologice ori eliberate în mediul lor natural.

  • Click! a aflat care va fi primul spectacol fără animale ce se va prezenta la Circul Globus. Este vorba de “Cartea Junglei”, care va avea premiera pe 9 aprilie, în colaborare cu Teatrul Ion Creangă. În loc de maimuţe vor fi gimnaste, iar pantera Bagheera şi ursul Baloo vor fi actori.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1