Cine vrea «pisicuţele» astea?

Ultima actualizare:

    De plictiseală, Amza se plimbă toată ziua nervos pe  trunchiurile  din cușcăFotografii: Dorin Constanda
De plictiseală, Amza se plimbă toată ziua nervos pe trunchiurile din cușcăFotografii: Dorin Constanda

Au suferit mult şi au înduioşat o lume întreagă. Amza, Birlic şi Luca sunt acum la Zoo Băneasa, dar aşteaptă să fie înfiaţi, pentru că aici sunt prea multe guri de hrănit şi nici spaţiu nu prea e.

”Pe cât sunt de mari şi fioroşi pe atât de speriaţi şi plăpânzi erau când au venit la noi. Aici s-au născut a doua oară”. Aşa descrie Anca Oprea, directoarea Grădinii Zoologice de la Băneasa, situaţia în care se aflau cei trei tigri de la Circul Globus când au fost aduşi în noua lor casă, în urmă cu şapte luni. Supravieţuiseră unui incendiu devastator care a distrus grajdurile Primăriei Capitalei unde erau ţinute o parte dintre animalele folosite în numerele de dresaj de la Globus.


    Birlic este supărat că a  fost separat de fratele său; Luca stă mai tot timpul la  umbră, toropit de căldură
Birlic este supărat că a fost separat de fratele său; Luca stă mai tot timpul la umbră, toropit de căldură

Amza şi Birlic sunt tigri bengalezi, gemeni şi au 12 ani. Cel de-al treilea, Luca, este un tigru siberian şi are 15 ani. Alături de ei au mai ajuns atunci la zoo o pereche de iaci, o cămilă bactriană (cu două cocoaşe) şi un zebu (o văcuţă cu cocoaşă, de origine indiană). ”Noi nu mai putem să îi ţinem pentru că avem deja prea mulţi tigri, nu avem spaţiu pentru alte animale mari, costurile de hrănire şi întreţinere sunt prea mari. Căutăm locuri unde să-i dăm, cum ar fi alte grădini zoologice din România, dar până acum nu am avut succes”, ne-a povestit Anca Oprea. 

Din acest motiv stau şi separat, pentru că au fost puşi unde s-a putut. Fiecare dintre tigrii mănâncă zilnic între 10 şi 12 kg de carne. Aşa că, cine vrea tigrii de la Băneasa?

Vrei o poză cu elefantul? 10 lei


    Copiii se înghesuie să se pozeze cu elefantul Gaia
Copiii se înghesuie să se pozeze cu elefantul Gaia

Credeaţi că au dispărut animalele sălbatice din circurile ambulante de pe Litoral? Nici pe departe! Circul Americano Vargas, amplasat în parcarea de vizavi de hotelul Rex din Mamaia, a scos animalele sălbatice din program, dar elefantul Gaia, atracția principală a spectacolului, este adus însă în arenă pentru a fi văzut de copii. Imaginile surprinse cu camera ascunsă de reporterii “Adevărul” relevă cum spectatorii pot face poze cu elefantul contra cost - 10 lei. Banii încasați în acest fel reprezintă un venit necuvenit. „Adevărul“ a făcut o sesizare la Poliția Constanța, din 1 august, privind legalitatea activității circurilor de pe Litoral, dar nu a primit răspuns oficial nici până acum. „Vom merge în control zilele următoare“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net