Cine sunt politicienii care-şi bat joc de lupta împotriva COVID-19. Declarații sfidătoare

Ultima actualizare:
Adrian Solomon şi Irinel Stativă au făcut circ în şaormerie
Adrian Solomon şi Irinel Stativă au făcut circ în şaormerie

Deşi numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 creşte accelerat, iar medicii fac apeluri disperate, mulţi politicieni români nu cred în existenţa bolii, promovează teorii ale conspiraţiei şi ignoră ostentativ regulile de protecţie împotriva pandemiei. Ultimul caz – deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis “Mitralieră”.

Ar trebui să dea un exemplu de responsabilitate, având în vedere că sunt parlamentari! Numai că mulţi politicieni români nu doar că ignoră regulile impuse în pandemie, dar sfidează şi legislaţia. 

“Masca e o prostie”

Deputatul Cătălin Rădulescu (PSD) a primit marţi o amendă întrucât a intrat într-o benzinărie fără mască de protecţie şi apoi l-a jignit pe poliţist. Ulterior, “Mitralieră” a explicat că unul dintre braţele măştii se rupsese.„Încercam să-i explic acestui poliţist cu şapte clase sau două. Nu ştiam că trebuie să ai facultate ca să fii poliţist la circulaţie. Relevant este că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”, a trâmbiţat Rădulescu la postul B1 TV. Social-democratul a arătat apoi la Digi24 că a fost întrebat de poliţist de ce nu respectă legea. „Acea lege nu am votat-o eu, acea lege e neconstituţională. Eu când am intrat oriunde am purtat mască, deşi nu cred în această lege. L-am rugat să mă amendeze, şi-a făcut treaba, a plecat”. El a adăugat că nu crede în existenţa asimptomaticilor.

Dumitru Buzatu, unul dintre veteranii din teritoriu ai PSD, sfidează legea
Dumitru Buzatu, unul dintre veteranii din teritoriu ai PSD, sfidează legea

„Nu există aşa ceva. Nu cred. Nu am învăţat că există boli fără simptom. Eu nu pot să accept vreodată ca un român care e sănătos să poarte mască. Masca e o prostie. Sunt alţi sute de mii, milioane de oameni, care spun ce spun eu. La final se va vedea cine are dreptate”, a conchis deputatul. 

„Nu cred în coronavirus”

Pe 13 iulie, Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a susţinut în şedinţa Comitetului Executiv al partidului o teorie a conspiraţiei. Acesta s-a răstit la colegii săi din formaţiune: „Coronavirusul nu există!”.La finalul discursului, baronul de Vaslui a uitat să închidă microfonul şi i-a catalogat pe ceilalţi social-democraţi drept „nişte proşti”, scrie adevarul.ro. Câteva zile mai târziu, acesta şi-a nuanţat declaraţiile la Digi24. „S-a titrat că eu nu cred în coronavirus. Evident, cred în Dumnezeu, de exemplu, dar nu cred în coronavirus. Haideţi să fim serioşi! Asta e o chestiune de determinare ştiinţifică, medical (…) Tot o dăm cu purtaţi mască, staţi în casă, iată că infectarea este în expansiune. Mergeţi mai departe cu aceste măsuri foarte simple. Eu nu port mască, am explicat, nu îndemn pe nimeni, pe toţi i-am îndemnat să respecte legea. Dar eu, în semn de protest pentru simplitatea şi absurditatea unor asemenea măsuri, nu port mască!”. 

De altfel, Buzatu a fost sancţionat de mai multe ori pentru că a refuzat să poarte mască la şedinţele Consiliului Judeţean Vaslui.

Scandal la şaormerie

Pe 7 iulie, deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă au fost amendaţi după un conflict cu poliţiştii chemaţi de personalul unui fast-food din Centrul Vechi al Capitalei. Cei doi parlamentari au refuzat să poarte mască de protecţie. Potrivit imaginilor obţinute de Digi24, Solomon a intrat în şaormerie fără mască şi a început să se certe cu casierul, după ce acesta îl atenţionase să-şi pună masca. Mai mult, Solomon l-a luat la întrebări pe casier, care nu era român, dacă are drept de muncă, adresându-i-se, în derâdere, “Mustafa”. Când au apărut poliţiştii, Solomon le-a adresat cuvinte jignitoare. Ambii deputaţi au fost amendaţi. 

Cifre contestate

Şi alţi politicieni persiflează pandemia. Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD, punea la îndoială, pe 30 iunie, bilanţul zilnic de îmbolnăviri prezentat de Grupul de Comunicare Strategică. „De unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică? De ce nu încep măsurile de relansare economică?”, scria fostul ministru al Muncii pe Facebook. Mesajul a fost preluat şi de pagina de Facebook a Partidului Social Democrat, care a susţinut că Guvernul „vrea să ascundă realitatea”.

De asemenea, senatorul Teodor Meleşcanu, care s-a înscris recent în Partidul Puterii Umaniste (PPU), a invocat o ştire potrivit căreia premierul elen ar fi declarat că România umflă intenţionat numărul de bolnavi de COVID-19, ca să ia mai mulţi bani europeni. Raed Arafat, secretar de stat la ministerul de Interne, a precizat că nu există o astfel de declaraţie făcută de premierul Greciei.  


    Adrian Solomon şi Irinel Stativă au făcut circ în şaormerie
Adrian Solomon şi Irinel Stativă au făcut circ în şaormerie

Click! spune

Şi politicienii liberali, care gestionează criza sanitară, au călcat pe bec. Pe 25 mai, premierul Ludovic Orban, care îşi sărbătorea ziua de naştere, şi câţiva membri ai Executivului au fost fotografiaţi fără mască de protecţie şi fumând, într-o încăpere a Palatului Victoria. După izbucnirea scandalului, miniştrii s-au autodenunţat şi au fost amendaţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net