Cine se plimbă acum în România cu mașinile lui Papa Francisc

papamobil-dacia-logan.jpg

Dacia Logan cu care s-a plimbat Papa Francisc se află la Centrul Hospice
Dacia Logan cu care s-a plimbat Papa Francisc se află la Centrul Hospice

Cu toții ne-am întrebat ce se va întâmpla cu mașinile cu care Papa Francisc a fost plimbat prin România. Ei bine, papamobilele au fost donate la cererea Sanctității Sale către două centre sociale catolice.

La plecarea de la Aeroportul Otopeni spre Bucureşti, Papa Francisc s-a urcat într-un autoturism Dacia Logan albastru, cu numerele "SCV1" - abreviere a Status Civitatis Vaticanae.

Acum, autoturismul a ajuns la Centrul Caritas, care se ocupă de îngrijirea bolnavilor în faze terminale. Aici, mai multe măicuţe se ocupă de persoanele suferinde.

„Suntem deosebit de onorați de faptul că Federația Caritas a Diecezei Timișoara a fost aleasă pentru a primi acest dar și de recunoașterea importanței muncii noastre sociale, pe care o realizăm în fiecare zi. Este un dar-simbol care ne amintește despre modestia cu care trebuie să ne îndeplinim misiunea noastră socială”, a declarat Herbert Grün, directorul executiv al Federației Caritas Timișoara.

Papamobilul Dacia Logan este la Centrul Hospice

Mașina Dacia Logan, care l-a purtat pe Sfântul Părinte de la aeroport la Palatul Cotroceni și în Dealul Patriarhiei, având atunci numărul de înmatriculare al Statului Vatican SCV-1 este acum parcat în curtea Centrului Hospice, înmatriculat cu numărul B-101-VPP (Vivat Papam), iar pe partea laterală poartă inscripția ”Donație din partea Papei Francisc pentru Federația Caritas Timișoara”.

papamobil-dacia-logan-centru.jpg

Papa Francisc a plecat de la Aeroportul Otopeni cu Dacia Logan
Papa Francisc a plecat de la Aeroportul Otopeni cu Dacia Logan

Ritualul special de binecuvântare a fost celebrat de Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan.

Papa Francisc a cerut ca mașinile să ajungă la săraci

„Consider că această mașină este un dar al Bunului Dumnezeu și Sfântul Părinte însuși pentru noi este un dar, un instrument al bunătății lui Dumnezeu. Cerem acum binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestei mașini și asupra tuturor celor care o vor folosi sau vor beneficia de ea”, a spus Episcopul Diecezan.

A doua mașină a Papei a ajuns la un camin social al Episcopiei Greco-Catolice din Cluj.

dacia-logan-papa.jpg

Dacia Logan cu care s-a plimbat Papa Francisc prin România a fost inscripționată
Dacia Logan cu care s-a plimbat Papa Francisc prin România a fost inscripționată

Papa Francisc a decis să dăruiască cele două maşini cu condiţia ca ele să fie folosite pentru cei săraci şi nevoiaşi. Papa Francisc a vizitat țara noastră, în perioada 31 mai - 2 iunie, și a ajuns în București-Șumuleu Ciuc-Iași-Blaj-Sibiu. A vrut să ajungă şi în vestul ţării, însă timpul nu i-a permis, aşa că a vrut să se revanşeze.

 

Citește și:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=papa+franscisc+click

https://www.click.ro/news/lume/cum-arata-o-zi-din-viata-papei-francisc

https://www.click.ro/news/lume/9-vorbe-de-duh-marca-papa-francisc

https://www.click.ro/news/national/ea-facut-vesmantul-pe-care-il-va-purta-papa-francisc

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1