Cine este Sorin Grindeanu, noul premier propus de PSD

Ultima actualizare:

    Sorin Grindeanu, noua propunere de premier a PSDFoto: Facebook
Sorin Grindeanu, noua propunere de premier a PSDFoto: Facebook

Liviu Dragnea a anunțat miercuri, 28 decembrie, cine este noua propunere de premier, după ce Klaus Iohannis a refuzat nominalizarea inițială, cea a lui Sevil Shhaideh. Sorin Grindeanu, "un om loial partidului", după cum l-a numit președintele social-democraților, este noua propunere de prim-ministru.

Sorin Mihai Grindeanu s-a născut în Caransebeș, are 43 de ani și a mai deținut funcții importante. În prezent este președintele Consiliului Județean Timiș, poziție pe care a luat-o în primire în iunie 2016. Între 17 decembrie 2014 și 17 noiembrie 2015, a ocupat fotoliul de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, dar și postul de deputat, din 2012.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. 

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara, anunță Mediafax.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara. În noiembrie 1996, Grindeanu a intrat în PDSR, a deținut mai multe funcții în organizația de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş.

În luna iulie a acetsui an, premierul porpus de Liviu Dragnea și-a completat declarația de avere din postura de deputat. Sorin Grindeanu deține trei terenuri în județul Timiș, două cumpărate și unul moștenire a soției, o casă în comuna Giroc din Timiș și un ATV.

De asemenea, acesta a obținut 30.000 de euro din vânzarea unui apartament, în luna martie a acestui an.

Declarația completă de avere o puteți consulta aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net