Cine este Sorin Cîmpeanu, premierul interimar al României

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu, premierul interimar al României
Sorin Cîmpeanu, premierul interimar al României

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi (5 noiembrie) numele premierului interimar al României. Acesta este Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației în Guvernul Ponta IV.

Născut la  18 aprilie 1968 în  Bucureşti, Sorin Cîmpeanu este inginer de îmbunătăţiri funciare, doctor în agronomie și rector la  USAMV Bucureşti. De asemenea, scrie dcnews.ro, Sorin Cîmpeanu este secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR),  membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) din 2012.

Rectorul de la Agronomie se poate lăuda la cei 46 de ani ai săi cu o avere frumușică. Chiar dacă nu are decât un apartament de 72 de mp în București, cumpărat în 2008 împreună cu soția, conturile ș depozitele din bănci numărau în urmă cu doi ani  peste 60.000 de euro. La rândul ei, soția avea  un cont de 40 986 euro. Cîmpeanu mai deținea acțiuni în valoare de 3 000 de lei și a acordat împrumuturi de 10 000 de euro în nume personal. Salariul rectorului s-a ridicat în 2011 la 157 220 lei, la care se adaugau bani din proiecte de cercetare, participare la comisii de doctorat și ARACIS, de 90 460 lei. Soția a obținut și ea la aceeași universitate un salariu de 33 660 lei, iar din activități de cercetare alți 49 929 de lei.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net