Cine este Șerban Valeca, propus ca ministrul al educației

Ultima actualizare:

    Şerban-Constantin Valeca este propunerea PSD pentru funcția de ministru al educațieiFoto: stiridearges.ro
Şerban-Constantin Valeca este propunerea PSD pentru funcția de ministru al educațieiFoto: stiridearges.ro

Şerban-Constantin Valeca este propunerea PSD pentru funcția de ministru al educației, după ce Ecaterina Andronescu a fost demisă, iar interimatul lui Daniel Breaz este pe sfârșite. Șerban Valeca a mai fost ministru, al cercetării, în Guvernul Adrian Năstase.

Şerban-Constantin Valeca este propunerea PSD pentru funcția de ministru al educației.

Șerban Valeca, biografia

  • Şerban-Constantin Valeca a fost ministru delegat al Cercetării în Guvernul Năstase, în perioada 2000-2004.
  • De profesie inginer, Valeca a activat în domeniul energiei nucleare şi are ca hobby artele marţiale, fiind deţinător al centurii negre la karate tradiţional.
  • Șerban Valeca a obţinut al patrulea mandat de parlamentar şi al treilea de senator, pe listele PSD.
  • Şerban-Constantin Valeca s-a născut pe 23 iunie 1956 şi a absolvit Institutul Tehnologic din Bucureşti în 1981.
  • S-a specializat în domeniul energiei nucleare, devenind cercetător ştiinţific şi director al Insitutului de Cercetări Nucleare din Piteşti în 1992 pentru ca, în 1998, să ajungă director-adjunct al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare.
  • A obţinut titlul de doctor în ştiinţe inginereşti și a deţinut mai multe funcţii în organizaţii internaţionale din domeniul energiei atomice.
  • A publicat 11 cărţi sau cursuri şi are şapte brevete de invenţie înregistrate la OSIM.
  • Șerban Valeca este cunoscător al limbilor engleză, franceză, japoneză şi greacă, dar admite că pe ultimele două le ştie doar la nivel de începător.
  • Interesul său pentru limba japoneză derivă din pasiunea sa pentru artele marţiale, el fiind practicant de karate tradiţional din 1976 şi ajungând să deţină centura neagră cu 7 Dan. A fost ales preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi este preşedinte european al United World Karate Federation. 

Șerban Valeca, averea

Valeca a moştenit în 2006 un teren intravilan de 371 de metri pătraţi în Piteşti, precum şi 0,5 hectare de teren în Ştefăneşti. În acelaşi an a moştenit o casă de 94 de metri pătraţi în Piteşti şi o casă de locuit (91 de metri pătraţi) şi una de vacanţă de peste 500 de metri pătraţi în Ştefăneşti. Şerban Valeca are o maşină Volkswagen, fabricată în 2008, achiziţionată de soţia sa, Monica.

El are o colceţia de timbre evaluată la 5000 de euro şi o colecţie de bijuterii de familie în valoare de 9000 de euro.

Are mai multe conturi în lei şi valută la BRD şi Bancpost: unul de 127.200 de lei, unul de 11.000 de dolari şi unul de peste 66.000 de euro. Soţia sa are şi două conturi, unul de 33.000 de lei şi un altul de 376.550 de lei.

Ca venituri, Valeca are trecute sume primite din activitatea didactică şi de cercetare - 116.553 de lei, precum şi banii primiţi ca senator - aproape 60.000 de lei. Sursa: news.ro

Citește și

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al educaţiei

Cine este noul ministru al Justiției. Ana Birchall este multimilionară în dolari

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net