Cine este producătorul lotului de brânză de vaci cu E.coli?

646x404.jpg

Inspectorii ANSVSA au descoperit brânză de vaci cu e-coli la o firmă celebră în Argeș

Scandalul iscat pe marginea depistării bacteriei E.coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză prospătă produsă în Argeş, readuce în atenție o firmă celebră pe piața din zonă. Lactate Brădet este unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa argeşeană, cu 12.000 de litri de lapte procesaţi zilnic dar care nu a fost scutită de-a lungul timpului de controverse.

Potrivit adevărul.ro, firma aparține omului de afaceri Marius Badea care anunța, în 2002, că oferta Brădet Lactate cuprinde numai produse naturale. Producătorul din Argeş a devenit cunoscut mai ales datorită unui produs tradiţional cu care a făcut senzaţie la diverse expoziţii alimentare din ţară şi din strănătate – caşcavalul afumat Brădet. În urmă cu 8 ani, la fabrica Lactate Brădet a avut loc un puternic incendiu. Flăcările au mistuit aproapre totul iar şapte tone de caşcaval s-au făcut, atunci, scrum. Proprietarii fabricii au considerat că este vorba despre o mână criminală însă ancheta n-a reuşit să identifice autorul.

Acum ancheta inspectorilor sanitari veterinari a readus în atenție SC Brădet. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Până la finalizarea anchetei a fost dispusă sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost pregătită marfa găsită cu probleme.

”S-a dispus efectuarea unei igienizări totale  a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru, urmată de recoltarea de teste care să ateste eficienţa. De asemenea, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate. În plus vor fi recoltate probe de lapte de la cele două ferme care furnizează materia primă”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Adevărul.ro a încercat să ia legătura cu reprezentanţii S.C. Lactate Brădet, însă aceştia nu au putut fi contactaţi.

Citiți pe adevărul.ro cum a reuşit patronatul Lactate Brădet să repună afacerea pe picioare după incendiul din 2008!

Loading...

Citește și

  • După ce ministrul Sănătății a anunțat că a identificat cauza îmbolnăvirii bebelușilor din județul Argeș, într-o tulpină a bacteriei E.coli, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că a găsit bacteria ucigașă 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeş.

  • e coli copil branza

    S-a depistat că unul dintre cei trei copii din Argeș care au decedat la Spitalul „Marie Curie” din cauza bacteriei E. Coli ar fi consumat bânză proaspătă de vaci în care exista acea bacterie. A fost lansată o anchetă în cazul firmei care a furnizat acele produse lactate.

  • bacteria e.coli

    După ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu E.coli, bacteria a ajuns în atenția publicului, mai ales că o fetiță a decedat în urma îmbolnăvirii. Escherichia coli afectează vasele de sânge și determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecție a aparatului urinar, potrivit medicilor.

  • Durere fără margini în familia Oncescu! Fetiţa lor de doar un an a plecat de lângă cei dragi. S-a transformat într-un înger, spun părinţii, printre sughiţuri de lacrimi. Trupul firav al Dianei nu s-a putut lupta cu bacteria ucigaşă E.coli. Alţi 15 bebeluşi din judeţul Argeş sunt internaţi cu infecţii digestive grave.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1