Cine este producătorul lotului de brânză de vaci cu E.coli?

Ultima actualizare:

    Inspectorii ANSVSA au descoperit brânză de vaci cu e-coli la o firmă celebră în Argeș
Inspectorii ANSVSA au descoperit brânză de vaci cu e-coli la o firmă celebră în Argeș

Scandalul iscat pe marginea depistării bacteriei E.coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză prospătă produsă în Argeş, readuce în atenție o firmă celebră pe piața din zonă. Lactate Brădet este unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa argeşeană, cu 12.000 de litri de lapte procesaţi zilnic dar care nu a fost scutită de-a lungul timpului de controverse.

Potrivit adevărul.ro, firma aparține omului de afaceri Marius Badea care anunța, în 2002, că oferta Brădet Lactate cuprinde numai produse naturale. Producătorul din Argeş a devenit cunoscut mai ales datorită unui produs tradiţional cu care a făcut senzaţie la diverse expoziţii alimentare din ţară şi din strănătate – caşcavalul afumat Brădet. În urmă cu 8 ani, la fabrica Lactate Brădet a avut loc un puternic incendiu. Flăcările au mistuit aproapre totul iar şapte tone de caşcaval s-au făcut, atunci, scrum. Proprietarii fabricii au considerat că este vorba despre o mână criminală însă ancheta n-a reuşit să identifice autorul.

Acum ancheta inspectorilor sanitari veterinari a readus în atenție SC Brădet. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Până la finalizarea anchetei a fost dispusă sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost pregătită marfa găsită cu probleme.

”S-a dispus efectuarea unei igienizări totale  a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru, urmată de recoltarea de teste care să ateste eficienţa. De asemenea, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate. În plus vor fi recoltate probe de lapte de la cele două ferme care furnizează materia primă”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Adevărul.ro a încercat să ia legătura cu reprezentanţii S.C. Lactate Brădet, însă aceştia nu au putut fi contactaţi.

Citiți pe adevărul.ro cum a reuşit patronatul Lactate Brădet să repună afacerea pe picioare după incendiul din 2008!

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net