Cine este premierul propus de PSD

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru înainte de CrăciunFoto: Arhiva Click!
Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru înainte de CrăciunFoto: Arhiva Click!

Miercuri este ziua cea mare! PSD va face public numele celui care va propus pentru funcția de premier. Anunțul a fost aseară de Liviu Dragnea, care a ținut să precizeze că este o persoană care nu a apărut niciodată la televizor.

”Nu am de gând să pornesc nici un război politic, nici un război inutil. O să anunţ miercuri lucrul ăsta, dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE, care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte aşteptat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, întrebat despre decizia pe care o va lua cu privire la nominalizarea celui propus să conducă Guvernul.

Totodată, președintele PSD a subliniat că pentru propunerea pe care o va face va avea în vedere ca persoana să-i garanteze că va fi pus în aplicare programul de guvernare al PSD. ”Decizia şi propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul să mă asigure, să-mi dea garanţia şi mie şi românilor şi, evident, preşedintelui, că programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populaţie după redistribuire va fi pus în aplicare. Adică este capabil să gestioneze o echipă guvernamentală care va fi monitorizată atent. Pentru că acest Guvern nu va fi pe persoană fizică, el nu este născut din spuma mării, el este născut, va fi născut din voturile pe care românii le-au dat pe 11 decembrie”, a declarat liderul PSD la România TV.

PMP și USR se opun

Dragnea a mai spus că fiecare ministru din viitorul Guvern va fi monitorizat de către partid şi va fi obligat să plece din funcţie dacă nu va îndeplini obiectivele din programul de guvernare.

Preşedintele Klaus Iohannis va convoca mâine noul Parlament, la ora 12.00, iar miercuri și joi vor fi chmeate la consultări artidele politice.

PMP şi USR au anunţat că vor încerca să blocheze validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net